Dagbog

Mandag d. 5/4-2004

søndag den 30.3

 Ny champion DKCH KBHV13 Chinon's Lotus Evola.

Sasha, deltog på 4 udstillinger og blev 3 gange Bedste tæve...Hun har 3 certifikater  et CACIB, en Københavnsvindertitel og et reservecertifikat.

Hun er 6 generation af sorte championtæver i direkte linie, nu skal hun forhåbentlig blive mor til juni, Sasha tilhører familien Jacoby i Lyngby.


Københavnsudstilling

Chinon's Lotus Evola får Cacib, og titlen Københavnsvinder, samt sit 2 certifikat på sin anden udstilling.

Onsdag d. 5/9-2013

Windy and Justy flying home :)

Sommer.....

Vi har udstillet Lilly's døtre og Stella er blevet BIM i Varde, det er hendes 3 certifikat og 3 BIM, søster Cayli har 3. Norske certifikater og 3 BIR, Minna er blevet Svensk Champion, og Chilli er i gang med det danske championat, med BIR i Torshavn. Nu er det de små's tur....Lidt sort er det også blevet til Tascha debuterede med BIM i Varde, Turboen fik cac.res på Bornholm, og sort/sølv er det Cloe der fik sit første certifikat og Bim i Svendborg.

Vi har rejst og været i Californien, hvor jeg hentede de lækre små nye lakridser Windy og Justy....Takket være gode venner er alle hundene passet til den store guldmedalje medens jeg var væk. 

Allie og Coadys hvalpe trives i det jyske, og Jolly har haft en romantisk date med picnic ved Gentofte sø.........
Roxy, på billedet har lige været til frisør, hun er efter Coady og Spicey, og glæder sig til at lege med de små Amerikanere. 

Søndag d. 4/8-2013

Chinon's Kehlilah ps blev SVENSK CHAMPION og BIM idag for MOA PERSSON

USA..og Roskilde tur retur :)

Andy og jeg har været i USA og møde gamle og nye venner, det var en herlig tur og Andy var en drøm af en rejsekammerat, sød og venlig og beleven 😎

Dejligt at se Walter igen, og Cheryl og hendes herlige familie,Lynn, Julio og alle de andre gamle og nye venner...Ikke mindst var det en glæde at møde Girlfriend, Nathalies datter og Pfiffy's barnebarn, og se Stalker og de 7 lækre små sorte oldebørn, ikke mindst de to der fik lov at beholde halerne, Kaos Just Before Dawn og Kaos All Night in Chicago (sidste navn inspireret af min tur, og ufrivillige overnatning i Chicago Int. Airport) 🙂

 Turen kunne kun lade sig gøre fordi jeg har nogle dejlige venner og hvalpkøbere der har hjulpet med at passe hundene, og det er en virkelig gave...TAK!

Weekenden efter jeg kom hjem fik min unge p/s tæve Stella, alias Chinon's Nautic Style, sit første certifikat og blev BIM på Roskildeudstillingen om søndagen. Dette udløste også en adgangsbillet til Crufts. Stella er også kendt som "My little pony" men denne gang blev hun målt og er reelt som sin mor kun 34½, hvilket ER skrevet i kritikken... Desværre var den norske dommer lørdag af den overbevisning han kunne gætte en hunds størrelse og han skød 3 cm for højt hvilket udløste et VG...Det er lige det der med mænd og mål.... 😉


Mandag d. 3/12 2012

Andy er hjemme, glad for at se hundene og turen fra Korea gik så godt...

Andys datter er blevet koreansk champion...;)

5 drenge holder "fagligt møde"

Her står vi i vindueskarmen mens hun ammer pigerne udenfor! Det er altså STRENGT!

Allie-Coadie hvalpe 6 uger...

Nu har de sidste familier været på besøg og hilst på de små sorte..Der er gang i hvalpekassen, og Allie og jeg er glade for de små kan lide at bruge haven, det er imponerende at se så hurtigt de finder ud af at være "bjergschnauzere" og stakkels Allie fungerer som bardisk, når hun lægger sig i vindueskarmen for at få fred......

Januar

Min fantastiske Andy er blevet champion, nu kan han snart komme hjem....


My lovely boy Andy, Wildrush Dream Catcher NEW KOREAN CHAMPION ,first uncropped bs and second uncropped at all, finishing the Koran championship...He has already outstanding puppies at Wildrush...
Cannot wait to bring him home, to meet the girls....😀

(Andy was caught whith a mobilephone, this is a"paparazziphoto",  of him on the grooming table, not yet prepared)


26.10.2011

Zack var til dansk øjnlysning og fik nu også en fin ECVO attest på hans øjne er perfekte, og synsnerverne fine og sunde....Det kan ikke komme på hvalpenes stambøger, da han ikke er stambogsført i DKK, men er nu lettere at læse attesten på dansk end på koreansk....

Zack did a ECVO eyeexam, perfect eyes with no signs of any PRA, cataracts or any other decises.

Well we already new that, he is checked in Korea,  but now we are able to read the results too😎

10.09.2011

Zack, ZenithLine Semperparatus ny Svensk Champion, på sin først udstilling i det svenske...

Lørdag d. 2/9-2011

Puck, Kennel Miniflash og Minna Chinon's Kelilath, debuterede på Puddelklubbens inoff. i Stockholm, Minna blev BIR hvalp, BIG, og sluttede som BIS2 hvalp..Hun ses her med alle sløjferne og foderpræmierne...(((:

Lørdag d. 27/8-2011

BIS Baby på Kredsudstillingen i Torshavn...

Dommer Paul Stanton gav følgende kritik:

Excellent balance, very good expression, good head shape, good earset but a little bit big, excellent neck and topline, very good front legs, vell developed forchest and ribcage, quite good tailset, excellent hindangulation, sholders a little straight, good coat for age good color, Excellent mower with lots of style. Super temprement.

Better pictures will follow...((((:

Jeg er glad for at mit første peber/salt kuld ser ud til at være lige så lækre som de andre farver...Ikke mindst takket være Louise Vig's sparring og udlån af hanner.....

Kaskaskia kommer med til Blovstrød...Nypoleret og ringtrænet parat til fest!

Mandag d. 13.6.2011

Allies hvalpe er rejst hjemmefra, de er blevet meget lækre, fantastiske pelse og har fået de gode bevægelser fra Fighter, og de smukke mandelformede øjne fra Allie. Det var noget svært at lade dem gå, men heldigvis er det nogle udstillingsmindede familier der også vil lade dem få et kuld hvalpe, så de er ikke tabt for racen.
Lillys er også blevet lækre, kortere end hende, men med hendes udstråling og power. De bliver 8 uger i morgen og de første rejser onsdag, jeg er spændt på at se hvem Puck vælger, har et bud, og har lagt den stambog til side, men det bliver spændende at læse chippen på den hun ender med at foretrække og se om jeg har ret.
Det passer med at jeg skal til eksamen i Organisatorisk læring, netop som Puck kommer, så hun skal få lov at se på de små uden mine kommentarer.
Det har været dejligt at være hjemme med hvalpene i eksamenstiden, vi har brugt mest tid udenfor men jeg må indrømme det går hårdt ud over læsning og opgaveskrivning, så det bliver nok langt fra et 12'tal denne gang.
Men hvalpene, de er til klart 12!😉

Lørdag den 23/4 2011

Huset's Baby, Chinon's Instant Coffie, debuterede i udstillingsringen idag, hos dommer Dianne Andersson, USA, og det gjorde hun så fint at hun blev bedste tæve, og BIM, BIR gik til hendes flotte far...
Fighters datter Klanens Feel fine too, blev BIR for anden gang, og nu mangler hun og broderen bare et certifikat...
Billederne fra hallen blev lidt mørke, så jeg glæder mig til at få nogle der er bedre..

Kritik: Udmærket meget pæn tispe, udmærket rejsning, vacker profil stående og gående, kompakt og elegant, udmærkede vinkler, imponerende pels for alderen, korrekt farve, langstrækt stærkt hoved, vakre øgon..
exellent, ck, 1ukk. BTK1 certifikat, BIM...

Hun var noget hvalpet i ringen, jeg kender hende, så det duer ikke at korrigere hendes adfærd, hun beestemmer, og Spicey synes det var SÅÅ sjovt...

Tirsdag d. 19/4-2011

VIP gæst...

Zack, denne lækre lille fyr, er international champion, men har aldrig besøgt Europa......Så medens Andy venter på sin titel.....Er Zack inviteret til at få et måltid mad og en varm hundekurv....😎

Februar

Nu er sneen væk og eksamen overstået, 😉 Jeg er landet igen, Tosca er efter 4 parringer ikke gravid alligevel, så det er lidt træls..
Hendes børn har besluttet at gøre deres til at sikre slægten for fremtiden, og Lilly og Ginger har ladet dyrlægen stikke i forben, og givet blod til 4 progesterontestninger, så kærligheden og hormonerne kan forenes, begge piger har fundet "manden i deres løbetid" og vi håber de er i lykkelige omstændigheder.

Fighter har hjulpet en lille pige fra Polen med at føle sig velkommen i familien, og som den sande gentleman han er, har han både inviteret hende i byen og med hjem til sine forældre, hvor hun benyttede chancen til at sætte sin duft på hans ynglings tæppe!
Det bliver dejligt at få hvalpe igen, efter en lang pause.
Og det bliver mit første kuld med kun peber/salt hvalpe, der er dog en svag mulighed for at der kom en enkelt s/s fra Lillerten...Og både Ginger og hendes  kæreste har givet peber/salt, jeg glæder mig til at se de små fætre og kusiner....

november

Ginger, nedkom desværre med en underlivsbetændelse i stedet for hvalpe, men  efter en kraftig antibiotikabehandling, er hun nu sit glade logrende selv. Hun leger med de andre og giver sit besyv med så snart der er det mindste der rør på sig på "farmen", så hun har det fint nu, men jeg kan da ikke lide hun gik tom, især ikke efter en perfekt parring, og når alle tegn på graviditet var der, ja så bliver man lidt skuffet når der ikke kommer hvalpe!

Hundene synes det er helt ok, at jeg "sidder og kloger den " foran computeren, det er straks værre med bankkontoen (-: men det er bare så dejligt at mærke man har et hoved, der stadig har plads til mere læring.
Jeg har ikke så meget tid til at opdatere hjemmesiden, men der sker heller ikke så meget lige nu, vi holder udstillingspause, alle hundene er champions, de har cacib i Danmark, så det giver mere mening at tage dem udenbys hvis de skal hente det sidste, så det bliver planen.
Jeg har bestemt mig til at gå senere i gang med "Baby'en", der er objektivt set ingen grund til at melde hende til, før hun har modenheden til at klare sig i det voksne selskab, så hun bliver introduceret til udstillingsverden lidt ad gangen, først som velfriseret og nybadet tilskuer, og senere når vi er klar, bliver hun tilmeldt, så hun kan gå på de pæne tæpper og forhåbentlig hilse på den røde hund og de stribede bånd.

Mandag d. 20/9 2010

Bodil sendte mig dette dejlige billede af Jolly og Ally's små hvalpe, de har alle 3 fundet deres nye ejere. Tillykke med dem.

Andy's stamtavle

Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at se det lille vidunder, han er en kombination af de mest lækre hunde, hunde jeg har savlet over i Schnauzershort, det bliver så sjovt at se om der stadig er europæiske lande hvor vi må udstille en "Pelle Haleløs" når han kommer hjem. For en sikkerheds skyld må han hellere debutere i Korea og jeg har lovet at Lee og Sunny, kan bruge ham i avl i forårssæsonen, så jeg må vente, jeg kan ikke engang få et billede for han er i knælang pels...Til gengæld skal han ikke flyve alene, jeg får lov at låne en en lille p/s overraskelse, som jeg håber vi kan få glæde af Lilly og jeg..🤩Jeg har skrevet hans stamtavle ud og lagt den på hans egen side...

Hans far USACH Awesome Walzing Mathilda, er 12 år så det bliver nok det sidste kuld, han var allerede topproducer da han rejste til Korea i 5 årsalderen, og jeg har altid fundet det interessant at anvende hanner i høj alder, det siger lidt om kvalitet at man er i stand til at få hvalpe som 11 årig, og sundhedsprofilerne også på afkommet, er kendte...

Søndag d. 22.8

Lørdag, fik lille smarte Vimse,  trods perfekt handling af Amalie, kun et lovende, desværre havde hans pels ikke nået at at dukke frem til dagen, Vimse var ret ligeglad, især da de andre udstillere fortalte ham han var toplækker!

Søndag valgte hvalpen at sove længe, og Lilly blev BIK2 og bedste danskopdrættede peber/salt kun slået af en Amerikansk hund ejet af en italiener. Igen som i Nyborg, målt godt og grundigt af vores tyske dommer, Lilly var i toppels og trods den tykke overfrakke nåede pinden ikke op på de 35, Jeg synes det er rigtig rart at dommerne måler hundene, for jeg har tit oplevet at øjemålet svigter.

Bianca, er ikke inviteret til at gå i ringen mere, hun er ikke showy, og hun vil hellere se på katte og papegøjer i Kregme, og lufte sin bror...Så hun er flyttet hjem til ham.

Allie holder lidt pause og venter på SKÆG..Hun har fået et ret sjovt udtryk efter det brune uld i skægget er redt af..Vi var godt tilfredse med exellent begge dage, certifikaterne skal nok komme...

Vejen 14 august

LILLY NY DANSK CHAMPION
LILLY BEDST I RACEN
HEY LILLY HEY LILLY HEY LO


TAK TIL LOUISE FOR EN SUPER TUR
TILLYKKE TIL LOUISE MED POTTER
POTTER NY DANSK CHAMPION
POTTER BEDSTE HAN med sit 3. CACIB i denne måned.
TILLYKKE TIL LOUISE MED MORGAN'S 2 NYE CHAMPION AFKOM

Billeder følger...

August

Tillykke til Monika og Renee, Kennel Raggen, med BIM og det andet certifikat til Jollys datter af første ægteskab..Raggens Mini-My With Love.

Jolly har lige nu en gravid kæreste i Kennel Bonoca, og det bliver sjovt at se hans første hvalpe på dansk grund...

juli

Chinon's Charlie Chaplin, der som følge af en fødselhjælp der gik galt fik en dyrlægefinger presset ind i øjnhulen, og derved pådrog sig en ensidet katarakt, har nu efter en vellykket operation og adskillige øjnundersøgelser endelig fået fjernet prædikatet arvelig katarakt. Den opererende dyrlæge så som flere andre at det var arvæv i øjnbaggrunden der var årsag til øjet var ødelagt, hun var den eneste af 5 øjndyrlæger der havde anset tilstanden som arvelig! Udelukkende begrundet i hundens unge alder!
Jeg ankede afgørelsen i SKK, men det er ikke muligt at få dem til at tage hensyn til slægtens status, når der er tale om danske hunde!
Selv efter at have set hendes diagnose ikke var korrekt, kunne hun ikke ændre den, så nu står hunden med 3 forskellige diagnoser! Det er jo svenskere så det at få fjernet tidligere diagnoser er stadig ikke muligt på danske hunde heller ikke selvom det er endeligt afgjort også i SKK, at hunden ikke har arvelig katarakt.
 
Jeg har sendt Charlies endelige diagnose til min adresseliste, for det er rart at få bekræftet han er FRI, også selvom vi har vidst det hele tiden. Nu skal han vente på pelsen gror frem, han fik en masse cortison i forbindelse med operationen og det er lidt hårdt for pelsen, men han har sit første certifikat i skabet så mon ikke han vil forsøge at jagte de sidste når han igen ligner en million!

torsdag d. 1/7-2010

Fighter flyttede hjemmefra, han skal være forkælet enebarn, og bo i Holte hos mor Mette (benene i baggrunden)og være i dagpleje hos mormor, billedet. Han kan træffes dagligt i Geels Skov, hvor han overtager Hannibals rute.

Fighter holder forbindelsen til barndomshjemmet og står stadig til rådighed for egnede tæver, så han føler selv, han har skudt papegøjen!

Det kan man jo kun give ham ret i.

Tillykke til Ras, Fighters p/s søn der både har været BIR i Fredericia og bedste unghund i Hillerød og næstbedste i mellemklassen på verdensudstillingen. Hvad skal det ikke blive til når pelsen er færdig med at lysne op...

WDS

Jeg endte med at bruge mest tid ved peber/salt ringen, de sorte der blev placeret, var ikke helt den type jeg er facineret af, meget trekantede, med meget skrånende ryglinie, meget fint i stand men uden drive i bevægelserne, jeg vil jo helst have de ligner en supergod riesen i lille model, og de her er smarte men ville se ret sjove ud i riesenstørrelse, jeg har en sådan model gående herhjemme, så det er ikke rønnebærene der er sure! Jeg facineres dagligt af hende i stand, men når hun går over plænen ved siden af mine andre hunde, er det ikke et kønt syn, måske kommer min bevægelsesfacination af alle de år jeg ikke havde bil, cyklede med 4 hunde og dejlige Bitte måtte kæmpe for at følge med pga. sin ikke så hensigtsmæssige front, jo mere man ser hundene i bevægelse jo vigtigere er det. Bortset fra championtæverne, hvor jeg ville have valgt den samme vinder, var jeg uenig, og hun kom heller ikke længere end til at vinde klassen.
Da der ikke var kritikker gik det vældig hurtigt, og man fik ingen forklaring på dommerens beslutning, det gjorde det svært som tilskuer at nå at finde en linje, men farve var tydeligvis et issue, for alle der havde det mindste brunlige anstrøg blev vippet ud med v.g, eller g. Også en yndig velgående lille tæve der var kommet helt fra Japan. 

Man kunne blive i tvivl om DKK's udstillingsregelement var oversat til russisk, tjekkisk og italiensk.

Det var derfor mere interessant at se de peber/salt.
Lilly skal jo også finde en date på et tidspunkt.

Først faldt jeg for en han i åben klasse, dommeren endte med at vælge den samme, og så faldt jeg pladask for en tæve der stod og ventede på bedømmelsen, tog nogle billeder af hende, da jeg kom tilbage efter et hurtigt kig på s/s, var hun blevet verdensvinder! Jeg var meget begejstret for den dommer peber/salt ringen, de hunde han valgte kunne gå det blå ned af himlen, kunne stille sig selv og havde alle en god glad udstråling..
Noget som jeg virkelig synes er væsentligt at holde fast i.
Så jeg vil holde lidt øje med de hunde den dommer sætter op!

Nåede ikke at se de sort/sølv, det var forbandet irriterende at der ikke var kritikker, man havde ikke en chance for at nå at se mere end en race, med 30 hunde i timen! Godt jeg ikke også havde hund med, det havde aldrig kunnet lade sig gøre at have mere end en hund pr. mand.. 

Togturen hjem bar præg af Roskildefestival det var godt proppet, herligt med pladsbillet! Hundene hjemme havde renset badeværelset med vatpinde! Tænk at 250 vatpinde kan fylde så meget!
Tillykke til Lone og Annelise med jeres UNGHUNDEVERDENSVINDERE!
Og til Kent med VERDENSVINDEREN!


WWS

Nysgerrig er man jo, så jeg kommer over at kigge. Jeg lavede en aftale med DSB-Harry og de orange billetter,-Retur til Herning for 352 kr. Incl. pladsbillet..Og så er der kortere fra stationen end fra gæsteparkeringen!
Har købt en superlækker bog, og hundene bliver luftet,  og så er det jo bare en søndag i ren afslapning!

Om alt går vel skal jeg hente Andy, Wildrush Dream Catcher, i så god tid at vi begge skal se Paris næste år! Andy har fået lov at beholde ørerne så han stadig kan vises i Holland, der er jo næsten heller ingen konkurrence i sort/sølv...😀

 

1 Juni

Mors lille Andy, er blevet en fin stor dreng på 9 måneder, han er stadig i Korea, og skal blive i Kennel Wildrush lidt endnu, Lee og Sunny har planer om at udstille ham, og forhåbentlig give ham et championat med i rygækken inden han rejser hjem. Og så har Andy lovet at lægge noget lækkert afkom i Korea før han tager sin enestående afstamning med til Danmark..(((-:
Han er iført langhårsfrisure lige nu så trimmet voksenfoto kommer li' om lidt!

Lille Spicey er bare SÅÅÅÅ lækker, og resten af kuldet ligeså, jeg skal igang med hvalpetrim i denne uge, så de bliver fine til udstillingerne starter..
 
Jeg meldte ikke til verdensudstillingen, fordi pelsene ikke kunne nå at blive optimale, og jeg havde kursus i den uge, så nu ligner Lilly selvfølgelig en million..Men alt i alt har jeg haft for meget at lave i dette forår til jeg har haft overskudet til udstillingerne..
Hundene har fået lov at komme ud af rullepelsen, og gro til, og det kan jeg mærke er sværere at styre, men det tog ca. 2 timer dagligt at holde alle i rul, og den tid har jeg ikke haft, men det er helt klart en nødvendighed  for at de er optimale.
Det er en forskel at jeg er væk hele dagen, så hundene har brug for at vi holder fri sammen...(-: Og fri er skov og strand for alle mand....🙃

Søndag den 25.4.2010

De små er flyttet hjem til deres nye familier, her Nikki, der skal bo hos min veninde Dorte, sammen med labradoren Daia og katten Sorteper. Vi har 20 års jubilæum til august er det 20 år siden vi mødtes på Bispebjerg Skole...

Vimse, er blevet i Frederiksværk og Pepsi i Hillerød, Baloo er hos onkel Rufus på Amager og Spicey er i Hundested....😎 
De vil gerne mødes med de andre hunde i den der firkantede ting de tobenede kalder en ring🙃

Drengenes påskeæg...

Langfredag

Så kom lille Easy, hjem til Bjarred, gensynsglæden var stor, da han så sit hus, vi havde nemlig lige været en omvej og besøgt Coadys hvalpe, og Jollys børnebørn på vejen, de var meget lækre, men Easy var helt klart ikke kommet til Skåne for at gå på barselsbesøg..(-:
Billederne af de små kan ses på http://www.schnaublacks.se

Torsdag d. 1/4-2010

onsdag d. 31/3-2010

Aires, nyklippet, 10 år, stram som en fjeder..Skal lige inspicere datteren, og hundeparken, inden hun har tid til at vende tilbage til sofahjørnet!
Sikke en hund!

Søndag 15.3.2010

Hvalpene og Bianca, hygger sig med masse af besøg, og de andre tager rigeligt for sig af kæl og guffer...
Det er lidt af et mysterium for Lilly, hvordan det er muligt for os at opdage hende når hun gemmer sig blandt hvalpene, bare fordi hun er 20 cm højere og en anden farve, lykkedes det at finde hende hver gang hun forsøger at stjæle deres mad..Mystisk!
Hvalpene er meget lækre, faste og blanke med med gode hoveder og fine pelse, så heldigvis er der nogle af dem der får mulighed for at besøge en udstillingsring senere...
De små har fået en underside under hvalpebilleder...Der vil blive lagt nye billeder ind, jævnligt...

3/3 2010

Der bliver spist godt i hvalpekassen..I dag har alle fået øjne...

lørdag 27/2 2009

Hvalpene trives og har det godt, Bianca er en fortræffelig mor, og viste med stor glæde de små frem, til en af drengenes dejlige familie...De små har alle fordoblet deres vægt og så lidt til..

Fredag

Bianca fødte 5 fine sort/sølv hvalpe, 3 hanner og 2 tæver, mellem klokken 16.30 og 19, det var en fin og let fødsel, alle hvalpene har det godt, og Bianca er en meget stolt mor!
Hvalpene har fundet deres nye ejere...
Jeg er hårdt ramt af forkølelse, 🤒og får pænt besked om at holde "snotten" fra hvalpekassen hvis jeg skal nyse...Når jeg har sprittet hænder må jeg gerne røre de små igen...
Det er altså Bianca der "nærlæste" mine papirer om hygiejne i forbindelse med influenzaepidemien...🙂

Mor: KORCH Wildrush Uptown Girl

Denne smukke tæve er mor til vores lille nye dreng...Hun passer godt på ham til han har leveret de første børnebørn i Korea, hvorefter hun vinker farvel...

FAR: USCH Awesome's Walzing Mathilda

Denne lækre all time superstar er far til min lille mand...Og ja, det er den eneste tråd til denne viunderlige hanhund i Europa....
Lilly taler lidt om at planlægge en løbetid så hun kan komme med til Korea, men ....

MORS LILLE KOREANER DRENG...

 

Håårlev

Jeg havde Lilly og Scoopie med begge stod for championat, det blev ligevedognæsten for Scoopie, mens Lilly blev bedste mellemklasse, med to røde bånd...Af en eller anden grund var det kendetegnende for alle de p/s der havde 2 eller flere certifikater med hjemmefra (-: At dem kunne han ikke li'
Tillykke til vinderne.

Søndag d. 31.1.2010

Jeg var inviteret på Bregnerød Kro, lørdag og efter at have pyntet hunde, badet og fønet pakket bil til Fredericia søndag, kørte jeg så hjemmefra, for kun at opleve en masse ukendte lamper på instrumentbrættet begyndte at lyse da jeg var ud for Skævinge...

Den søde lille bil ville ikke lade mere...
Falckabonnement er en dejlig ting, men føj hvor kan det være koldt at vente i en bil uden varme i 10 graders frost...
Flink Falckmand, kørte mig hjem og bilen til værkstedet, jeg er ret tilfreds med det skete lørdag aften, frem for søndag morgen i en bil fyldt med hunde og udstillingsgrej, et sted midt på Fyn...
Men så var der lige udstillingen...
Vi havde talt om ikke at tage af sted hvis det fortsat sneede, med Fredericia 2005 in mente. Der var vi nær aldrig kommet hjem, vi sneede inde halvvejs, og boede et par dage hos Annelise og havde Coady vundet gruppen frem for at blive nr. 2, havde det været 2 dage i Fredericia..
Nå da jeg så sneen falde tykt kl 5, og checkede DMI, det fine billede øverst,der tydelig vise snefald på hele ruten..besluttede jeg mig for at droppe billån, og brug af lokalbane, og trække dynen godt op om ørene, og sove 3 timer til...
Så søndag bliver helliget varme sokker og en god bog...

Søndag d. 23.1.2010

Lilly er klar til at begynde sin tur i mellemklassen..Jeg synes selv hun ser ganske godt ud..
Hendes storebror Fighter er flyttet hjemmefra, han har lagt billet ind på farfar Murphy's plet i sofaen, de hjemmebagte hundekiks, og morgengåturene i Kirkemosen, samt alle de andre aktiviteter i Vanløse og omegn...

Coady, har forført Jollys svenske datter, Raggens MiniMy for Love (1 cert. BIM), hun er en dejlig lille tæve med et super lækkert sind..

Chinon's Bianca Castafiore har hygget sig gevaldigt med lækre Mr. Twister, som lige nåede at blive dansk og Tjekkisk champion og guldhund og racevinder..I sin 1 udstillingssæson...Han er nu også lækker, og Biancas mave viser tegn på vi skal holde vinterferie herhjemme...
Vores lille sorte tornado gør huset usikkert ved at kravle i vindueskarme, på borde, og i reoler..

Hundene har været meget stolte af sig selv, tænk de har helt alene fanget en fin halsbåndsmus, det foregik desværre kl 3. natten til fredag, så det var en lidt træt underviser der mødte op fredag morgen, men det forsvinder hurtigt over for 30 veloplagte elever, jo det er stadig meget dejligt at arbejde på Humanica, jeg glæder mig til næste uge, der står i kreativitetens tegn..

Mon ikke der bliver brug for assistance af kødben fra Barf butikken, vi kan jo ikke blive ved at beskæftige os med levende udstilingsmus, når mor arbejder sent...Sjovt nok er det en beskæftigelse der selvom den falder dværgschnauzere naturligt, sætter et "unaturligt" stort præg på husets indretning...

lørdag 24/10 2009

Murphy har forladt os, han lod sig i en alder af 14 år og 9½ måned hente af sin mor sine ungdomskærester og sin elskede Birger.
 
Murphy har efterladt sig nogle vidunderlige hvalpe, der hver især bærer lidt af hans helt specielle sind.
 
Han har betydet meget for mange, og har en helt særlig plads i vores hjerter, men det var tid nu, han har fra helt lille besiddet en usædvanlig værdighed, han har levet sit liv med værdighed, og han er gået herfra med værdighed.

Vi ses lige pludselig....

Travlhed, hvalpetræning og Lillycertifikat..

Jeg er superglad for mit nye arbejde, det er en befrielse at arbejde i et team med en anerkendende tilgang til både personale og studerende...Der er nye udfordringer, og masser af arbejdsglæde...Så det er færre men længere arbejdsdage..Hundene klarer det fint, de får på mødedage en kasse afladsben og andre lækkerier fra Barf-butikken i Hillerød..
Det passer Lilly vældig godt med det Barfmad, så det var på et hængende hår at Lilly-modellen, efter et par dage kunne knibe sig ned i udstillingskjolen, og vise talje til Hårlev...Hun fandt sin "faste" plads, som bedste unghund, og BIK4 denne gang fulgte der et certifikat med...Så nu har hun 2..og venter med at tage på udstilling til hun må komme op i mellemklassen...
Lille Allie var med til pynt, hun var ikke sikker på om det at komme på udstilling betød hun skulle skifte hjem, så hun var absolut uvillig til at hilse på nogen før hun havde det på det rene...Så velinstaleret i "prinsessekareten", vores udstillingsvogn med kurv og tæpper og masser af bamser i, fulgte hun tingene på afstand, da hun så Lilly komme ud af kareten blive udstillet og komme tilbage igen, ville hun også gerne prøve..Hun gik dog i en meget stor bue udenom alle plastickasser, "been there done that", jeg er sikker på hun synes det er sjovt at komme med næste gang, nu hun har lært hun kommer hjem igen, hun er en sjov og kvik lille en..

20.09.2009

Hej, jeg hedder Allie, og mig vil I se en del til til næste år...Jeg har bestilt visum og pakket min kuffert, og måske kommer jeg forbi og siger hej til jer i Hårlev...Ellers vil jeg kunne beundres når jeg promenerer i en fin bling bling line i postdistrikt 2900...

20.09.2009

Ka' du gætte hvem jeg er? Ja som i ser er min hale blevet i Korea, men resten af mig har planer om at indfinde mig i Danmark i løbet af 2010, min mor ventede 2 år på sin lille pige, og da hun så mig skiftede hun mening og ville gerne have en dreng, det kan man da godt forstå ikke?

Jolly BIR i Ronneby

Vi tog til Ronneby, kørte kl 4.00. og var fremme i god tid, jeg havde ikke taget telt med, så jeg blev glad over at Jane fra Bamburs gav husly, det er altid dejligt med selskab af engagerede schnauzerfolk...Jeg havde forberedt mig med køledug og nerverne var i ro da jeg så de mange fine unghanner, og stadig var af den overbevisning at man ikke kunne få cacib i unghundeklasse, glemte jeg at mase stakkels Jolly med mine nerver og han viste sig glad som i gamle dage, det var først efter Jolly blev bedste han og fik CACIB, og jeg så at reservecacibet gik til unghannen, der var russer og kuperet og ret fin, at jeg fattede denne klasse i Sverige svarer til mellemklassen...Og så var det jo for sent at være nervøs...Ginger klarede sig også fint, og ligesom i Tvååker blev det lige ved og næsten, hun blev næstbedste tæve med reserve cacib, slået af endnu en kuperet russer, som desværre ikke var champion så vi må på den igen...De sorte i Sverige er af virkelig høj kvalitet, og jeg er stolt over at mine hvergang er med helt fremme, i Tvååker var der 40 tilmeldte og langt over halvdelen havde ck. kvalitet...Konkurrencen er hård og det er ikke de samme hunde man møder hvergang, så det er interessant at udstille i Sverige. De udendørs udstillinger er tit i nogle lækre historiske omgivelser, som gør det interessant, det kunne vi lære af, tænk hvis vi havde udstillinger i parken omkring Kronborg, i Bernstoffparken og Ledreborg Slotspark, det er lidt kønnere end på en idrætsbane i Vejen...
Jollys datter blev BIM i rannsæter, jeg troede det lå i Sameland, så vi kan kun sige tillykke på afstand.😀...
Der er ikke et frisk BIR billede af fyren, det er ulempen ved at være alene afsted, men så må I nøjes med et af de gamle...

Hvalpe på vej...

Lille smukke Fanta alias Chinon's Girls Out, har været på ferie i det Italienske, men efter den tur, foretrak hun en ung blond dansk ungersvend, hun har indgået ægteskab med Sourcills Xpelliamus, og forventer at få sit andet kuld, i uge 41, hun er flyttet hjemmefra og glæder sig sammen med sin nye familie til de små der vil slå sine første folder i hendes nye hjem i Gentofte..
Det første kuld resulterede i to smarte tøser, den ene blev boende hos sin far, i Kennel Mohner, og har sit første certifikat allerede, den anden der også er en "steg" slår sine folder hos Kirsten i Egebjerg, hvor hun sætter liv i kludene hos Tøffe og resten af familien.
 Fanta agter selv at beholde en af ungerne hjemme denne gang, og vi forventer os meget af de nye små "Gentofteborgere"...

Søndag d. 5/7-2009

Så kom vi til Bornholm, der var lidt panik på da elevatoren ikke virkede og der ikke var lift fra færgen, og ca. 40 minutter til bedømmelserne startede, heldigvis kom en meget sød bornholmerinde mig til hjælp, og slæbte buret med vogn og 2 hunde i snor ned af trapperne, dejligt med sådan en hjælpsomhed, jeg kom ned med panik i øjnene og fandt en ledig taxabus, som ikke var vild med at blive hundebil, da vi ikke skulle på langtur, men vi blev farlig fine venner da buret kunne rulles direkte ind og hundene i buret, gav jo ingen griseri..Vi blev så gode venner at vi fik den helt store limosinetreatment, og blev kørt helt op til indgangen og havde præcis 3 skridt ind på området.. Det var  som sædvanlig varmt på Bornholm, og jeg var glad for hundenes køledug, de fik tilgængæld vand på sprayflaske, så de kunne holde kulden og Lilly klarede sig meget fint og blev Bedste tæve og fik certifikatet...
Bianca fik også exellent, og blev 2 bedste tæve, med begrundelsen at hun var lang, da hun oftest har fået at vide hun er meget kort, må det tilskyndes min meget kraftige nedtrimning af hendes benhår, som ikke klæder hende, så nu venter hun med at komme igen til de er mindst 2½cm og hun ikke længere ligner en rullepølse...Billeder af Smukke Lilly og Bir hannen kommer...
Louise og jeg nåede en tidlig færge, og hendes søde hvalpekøbere på Bornholm, kørte os til færgen, så det var en fin tur hjem...

1.07.2009

Denne fine ældre herre er fra mit 3.kuld og han nærmer sig med hastige skridt de 16 år, han har stadig et aktivt hundeliv med børnebørnene omkring sig...Og selv om han har været klippet i 10 år er pelsen stadig fin strid og sort..Tak til Britt for billeder Vaks tilhører Britts søster...

Handy..Har fundet en familie der på trods af alle mine ambitioner og besværlige krav, havde drive nok til at vriste den sidste af de lækre små ud af mine arme...
JEG HAR SLET IKKE NOGLE SORTE AT UDSTILLE! Så det bliver lidt hårdt for de stakkels hvalpekøbere der må lægge hund til, det kræver jo en hel del pelsarbejde, at få en champion, men det er altså ærgeligt at lave et superkuld, og ingen bliver vist!
Det er derfor opdrættere af trimmeracer ender med flere hunde...Jeg har haft det svært ved at skære ned i antallet af hunde hjemme, og det går helt klart ud over udstillingsresultaterne at de ikke er i konstant trim, men det er en noget lettere hverdag, med mindre af de sure pligter.... Og økonomisk skal der også en del til at holde en "storfamilie" kørende...
Jeg vil stadig udstationere voksne hunde, men det er lettest for mig når de er færdigudstillet, og det er meget afhængigt af hvad den enkelte hund selv vil, S'Boogie vil helt tydeligt ikke, hun gemmer sig når der kommer nogen hun ikke kender, og skal ABSOLUT IKKE ud at gå med fremmede...Hun har set hvordan det kan gå...De andre hunde trives i deres nye hjem, og bliver meget forkælede..

Weekend i Vejen

Vi startede ud fredag med en tur til dyrlægen, stakkels Jolly havde fået hotspot på testiklerne, og gnuppet sig i vores fine pinjeflis i haven med det resultat at testikler og albuer var helt hudløse...AV av av.. Han kom nu med alligevel, da han hellere ville følges med mor end spille smart overfor Bongo og Coady, der kom for at passe menageriet! Men det var en lidt sølle udgave af champen, ikke bare hudløs men også ultra kortpelset, hvilket absolut ikke klæder ham, når man er tilmeldt, og befinder sig på udstillingen skal man møde i ringen så det gjorde vi, og satsede på heldet, nogle gange får man jo ikke det man fortjener, og andre gange fortjener man ikke det man får, så måske...Men selvom det var ligeved og næsten ved den svenske dommer, fik vi som fortjent i forhold til form på dagen og han red hjem med 2x reserve cacib...
Lilly var i topform, og blev begge dage bedste unghund, hun var den eneste..og fik exellent, og stod begge dage BIK4 og 2.er til certet...Fin kritik, der var fine peber/salt af høj international klasse, og hun viste sig flot, men er tydeligvis stadig unghund, skæg ønskes!!!! Bianca fik også exellent begge dage, og var for elegant i typen, men BIK3 og BIK 4..Hendes exmand, Missikes Consequence, viste lige hvorfor vi synes han er lækker og blev BIR begge dage, den unge herre er nu både svensk og dansk champion, og sætter kurs mod Norge og Finland...
Louise vores anden rejsefælle fik 3 Xcacib med hjem, så vi bragte lykke til vores rejsefæller og det er jo heller ikke værst, selvom det altså er ret sjovt når det går godt for en selv også....
Charlie, Chinon's Here comes the Navy, er flyttet til Frederiksund, og nu er der kun lille lækre Handy til at bide i tæerne om morgenen....Jeg er bange for "Jeg ønsker mig en handyman"...

3-8 juni

Chinon's Happily Ever After ( Snuppy) er flyttet hjem til sin familie i Birkerød, han får to dejlige drenge til storebrødre og det passede ham storartet...Chinon's Hollywood Cowboy har pakket sin taske og flytter til Skovshoved hvor han skal hygge sig med to dejlige storesøstre..Han kommer til at gå tur med sin far og engang med tiden lystre navnet Kody, han er nemlig en meget selvstændig lille herre. Hannah Montana skal til Sverige og til Renee Pirrou og Mia og alle hundene fra kennel Raggen, Miley skal nok få styr på sådan et par mellemschnauzere..
Men det bliver svært at undvære det lille uvejr! Hun er ligeså fræk som sin storesøster LILLY-modellen...
Der er stadig en smart fyr der ikke har fundet sin familie, og han er godt selv klar over han er lækker!

24-26 maj

Jeg ser ret meget op til fætter Jolly, og prøver at gøre alt det han gør, også selvom han synes jeg er lidt irriterende!
Jeg skal jo have det lært inden jeg flytter hjem til min nye familie og holder pinse....Min ene bror skal nordpå, så snart han har fået "opholdstilladelse" og "visum" til Sverige.
Og søster skal være "delebarn", og bliver sat i familiepleje så snart hun har skiftet tænder, vi har det nu ret sjovt i vores familie, de gamle er rejst hjemmefra, de er på "Vellnessophold" og ret forkælede, men de unge tøser leger helt vildt med os i den nye tunnel..
Se selv på vores nye legeside...Man finder den ved at klikke på NY hvalpe 09....

19-20 maj

De små er ude at møde den store verden, de tager det hele ovenfra og ned, en tur i Slotsparken i Hillerød, hvor hvalpen møder 12 andre hunde, nå ja det var da hyggeligt..En tur ved havnen, tja, man skylder jo de mennesker der har ventet i ugevis på at vi skulle komme, royal treatment, så man hilser pænt og lader sig beundre fra alle sider..
Tænk hvis man bare havde en selvtillid som en hundehvalp, men måske er selvglæde, og SE MIG adfærd, et mere tiltalende træk hos hunde end hos mennesker....

6-10 Maj

Vi har fået chipnumre og navne og fine sundhedsattester og nu har vi stå fint øvelser, jeg er nu ikke helt sikker på om jeg tør gå helt ud til flisens kant, så for en sikkerheds skyld sætter jeg et ben i hvert hjørne...Jeg hedder Chinon's Here Comes the Navy, og jeg er normalt iført blåt halsbånd....
Vi er allesammen opkaldt efter film..
Chinon's Hannah Montana
Chinon's Happily Ever After
Chinon's Hollywood Cowboy
Chinon's Highway to Heaven og så lille mig
Chinon's Here Comes the Navy..
Vi var hos dyrlægen og blev stukket i, og fik chip vaccinationer og sundhedsattester, og var SÅÅÅ fine, han blev slet ikke sur selvom to af os ikke helt kunne holde os mere da vi kom ud af kassen efter en lang køretur.
Nå senere var vi på besøg hos nogle grå i Lyngby, de er nu ret søde, men de skulle allesammen kigge på os bare fordi vi er sorte...Vi har nu vænnet os til de grå er frække og nærgående for vi har selv en storesøster der er grå, hun leger meget med os, sammen med vores frække s/s kusine,de lægger ikke poterne imellem, så vi er vant til at stå model til lidt af hvært, i fredags havde vi også besøg af en Labrador, den blev vi altså nød til at se nærmere på, og vi fik så mange guffer for ikke at sige hvor dum den så ud uden skæg...
I Lørdags kom Bongo og Coady, det er vores farbrødre, de gider ikke lege, så det må de heldigvis bare selv om....
Deres mor er ret sød og har guffer i lommerne...Hun har også taget billeder...

7 uger

Lille beige dreng 6½ uge on the moove, blå og sort dreng er mere popsmarte, men ham her er meget schnauzer...Og vi kalder ham "Lille Coady" efter hans farbror...DKCH SCH INTCH DKKV05 Chinon's Quite A Night, som han ligner meget..

1 maj

  Dette er udsigten ud af stuevinduet, ud over haven og de nye plantehegn..
Der er altså uendelig smukt her så tæt på havet..
Og stilheden er fantastisk på hverdagsaftener når man ikke er belemret med lyden af den store plæneklipper ude fra golfbanen, desværre starter han kl 7.10 lørdag morgen og fra spisetid og frem til det er for koldt at sidde i haven på weekendaftener og i alle helligdage, så vi nyder rigtig vores hverdage...
Hvalpene skal vaccineres på onsdag og have deres sundhedsattester og chippes ved samme lejlighed..De er rigtig udehunde, og næsten ikke til at drive ind, de er begyndt at gå tur i den store have også og der er rigtig turbo på når de løber ud over sletten...
Jeg forsøger at komme lidt ovenpå igen efter alt det der væltede ned over mig i starten af april, og det går langsomt bedre, en dag af gangen..
Det er dejligt at mærke der er så mange gode mennesker i mit liv, og så er det jo uendelig livsbekræftende med alt det nye der spirer frem allevegne...

Ene høne i kurven....

Jeg er Chinon's Hannah Montana og bliver kaldt Miley, jeg er den eneste pige....

April 2009

Bianca er for fræk til at flytte ud, hun klatrer, så der skal være sikkert hegn omkring hende, men hun gør så fin gavn herhjemme og er barnepige for Toscas små.
Pepsi derimod er flyttet til Hillerød, og kan træffes i Slotsparken hvor hun holder hof ml. 7-8 og igen ved 4 tiden om eftermiddagen. Aires har fundet sig tilrette med sit nye liv hvor hun har sengen for sig selv og 100 procent kontakt hele tiden, hun holder "børnebørnene" et par Japanesedrenge i kort pote, de er allerede meget underdanige, når Queen Aires er i nærheden, det er jo tempelhunde, så det ligger i dem at anerkende en rigtig gudinde, mener AIRES...

Det er lidt hårdt at sige farvel til de gamle hunde, og der er lidt tomt, men det er tydeligt de er vant til at blive elsket, så det tager de som en selvfølge, at så serviceniveauet er meget højt i deres nye hjem, det er en bonus de har haft let at tage med...

Men det er en lettelse når folk i nabolaget er så ondskabsfulde at de kan finde på at lave annonyme anmeldelser, at der ikke er noget at komme efter, jeg fik også et brev fra told og skat at de havde fået en annonym anmeldelse den pågældende mente at jeg måtte tjene stort på salg af mine billeder og hvalpe, tak for tilliden, men der ikke var noget at komme efter der heller. Tværtimod måtte de oplyse mig om at min kennel nok aldrig kom til at give overskud, så jeg måtte opgive at blive momsregistreret..😉

Vi var demomodeller på hundemassøruddannelsen hos Bente Iversen, hundene nød rigtig al den opmærksomhed og det er altid skønt at høre professionelle hundefolks meninger om mine hunde, især når det er lutter ros.🙃

Hvalpene er utrolig lækre lige nu, de er 6 uger og meget ens, Tosca er en fortrinlig mor, og søster Ginger og Lilly der er i løbetid, tager vagten som babysittere.
Det fungerer fantastisk med den isolerede gård, det er en lettelse at der ikke er noget de kan komme galt afsted med, og de nyder at være ude.
Haven er pragtfuld lige nu og vi nyder rigtig solen og venter spændt på alle de nye blomster skal komme op i mine hundesikrede plantekasser...
Ingenting er så galt at det ikke er godt for noget....😀

Marts 2009

Fornyelse...

Det er ikke lige tiden til at sælge huset lige nu, så vi bygger støjhegn mod golfbanen, og laver terassen bedre.

Jeg er stille og roligt ved at finde ud af hvad jeg vil med mit liv, hundeliv og arbejdsliv.
Jeg skærer ned i antallet af hjemmeboende hunde så jeg bliver mere flexibel i dagligdagen, og får lidt mere hundesjov og mindre rengøringsstress, det er planen at komme ned på 4. Inden maj, så jeg kan flytte tættere på, hvis der åbner sig en mulighed.
Jeg har næsten nået mit mål(der mangler 2)og det er sket helt og holdent på hundenes præmisser. Toffie er superforkælet og ovenud lykkelig i Skovlunde, Fanta og Trigger er faldet godt til i Gentofte, og har invaderet dynerne(-: Det samme er Betty Boop i Vanløse og "de unge lømler" i Århus og Helsingør.

Så det er rigtigt dejligt...
Det er sjovt at se hvordan det er hundene selv der finder ud af hvem de vil bo hos , også der har vi mennesker kun lidt at skulle have sagt. (-:

hvalpene 6 uger...


Jeg kan godt lide bryster og kommer mor ikke med de ægte tager jeg den af silicone. Det er altså kun vand selvom jeg hedder Chinon's Glenfiddish på stambogen...
Lille Jensen som han blev kaldt, havde et ødem, en slags indvendig vabel i hjernen som han havde haft efter fødslen, det trykkede på hans balance og da vi ikke kunne holde væsketrykket nede med akkupunktur, fik han lov at besøge "Store Jensen, og gå tur med ham og Bitte og alle de andre hunde på engen i hundehimlen. Han nåede at få meget kærlighed, og var en glad lille fyr i de 10 uger han var her, og vi kæmpede virkelig, men kan man ikke forvente et fantastisk hundeliv her på jorden, er der dejlige dværgschnauzere der står parat til at tage imod på den anden side..

 

Ja,  ja jeg rejser mig lige om lidt, men opvasken kan du vel selv tage...

Fredericia

Lilly var alene med denne gang, hun klarede sig fint, blev bedste hvalp med en forrygende kritik, og gik glad rundt på udstillingen med højt løftet hale overbevist om at alle de andre hunde og mennesker egentlig kun var kommet for at træffe hende (-:

De små basser bliver store og fine, tøserne er meget fremmelige og har haft besøg af deres nye familier, den ene skal bo hos Hans og Pernille i Helsingør, og være kone til DKCH Chinon's Izard og den anden skal bo hos Fritze og Jens i Århus. Mens drengen prøver kraftigt at fedte sig ind hos Dorte.

Tosca ny klubchampion...

Endelig et godt billede af Tosca...Tak Louise...Hun er ikke bare en fantastisk avlstæve, men også temmelig smart selv..3 generation af guldhundetæver af eget opdræt..og som hendes forgængere, Liva og S'Boogie helt uden tilsætningsstoffer..

Søndag 1.2.2009

Så startede udstillingssæsonen 2009.

Jeg fik førstehåndskendskab til placeringen af en af de nye stærekasser, håber håret sad pænt.

Tosca og Lilly indviede den nye udstillingsvogn, Tosca fik sit sidste klubcertifikat og blev Klubchampion, og BIK 2 i meget kort pels...Hun nød meget de nye forhold med bløde puder og masser af plads, man hørte af og til et snork fra den unge dame da hun først havde forliget sig med at datteren skulle ud på egen boldgade.

Lille Lilly debuterede i babyklasse, det var nu absolut sidste udkald, da den lille smækre sag er ved at blive teenager! Hun var sååååå dygtig, shovede gik og stod som en rigtig lille diva, og mellem og riesenschnauzere og andet godtfolk kunne virkelig ikke bringe hende ud af fatning, så efter at være blevet Bedste Baby i egen ring, gik hun videre til den røde hund og blev også Bedste Baby In Show...Hun var faktisk ret stolt over at vinde over den smarte mellemschnauzerbaby, og så hos en tysk dommer! Og "moren" var lykkelig over de mange dejlige kommentarer fra vores medudstillere, tusind tak!, og nej Lilly er ikke til salg! 😉

Storebror Potter, Louises lækre lille dreng, havde udviklet sig til en rigtig charmør, han slog smut med de mørke øjne og vrikkede kækt med bagdelen, da han gjorde lillesøster kunsten efter og blev Bedste Hvalp in Show!
Det er altid sjovt at starte med de unge hunde, men det er jo unægteligt sjovest når de shower og vinder! 

Søndag d. 11.1.2009

Bianca der på billedet ser så sød ud, blev mor søndag til 2 tæver og en han, de var store og fine fra 190 til 234 gram.
Hun er en dygtig og omhyggelig mor der passer godt på de små. Hvalpekassen er placeret i sofahjørnet, det betyder de andre hunde efter Biancas mening er forment adgang til stuen, også lille Lilly, der er vandt til at være verdens navle og ikke har den store forståelse overfor Biancas pludselige håndfaste afvisning...
De to delte gerne hvalpemad i hele graviditeten, så hvorfor kan hun nu ikke få lov at lege med Biancas børn??? Verden er uretfærdig...

onsdag d. 8.1.2009

Idag er det Murphys fødselsdag
hurra hurra hurra
han sikkert sig en tæve får
som han har ønsket sig i år
og så en lille skovtur og en ordn'lig lur

Murphy længe leve
13 korte og så det lange!

Hurra!!!!!!!

11.12.2008

Min fødselsdag, og endnu en dag for øjnlysninger.
Jeg havde sendt attester og gebyrer til fyn så Charlies bror Chinon's Crokodille Dundee blev øjnlyst hos Jens Erik Sønderrup, og så havde jeg Jambo (Chinon's Captain Columbo)  i stævne hos Boserup...
Vi sad og ventede da Helle ringede ovre fra Fyn, der var absolut intet, Crokodile Dundee var meget fin og havde ikke de mindste tegn på katarakt, det havde jeg nu heller ikke forventet, Budda var først født, ikke prikket i øjet og han var stor og fed og havde ikke brug for modermælkserstatning..så havde der været noget med ham, kunne det kun skyldes arv...
Jeg havde læst alt jeg kunne finde om katarakt og årsager, og var lidt nervøs for der kunne være Y-sømskatarakt som eftervirkninger af modermælkserstatning, på den sidste hvalp.

Jambo var næstsidst i kuldet, og han og den sidste havde ligget meget længe, så de havde brug for hjælp af sonde, den sidste klarede ikke det første døgn, og Jambo tog ikke på af esbilac, da jeg havde mistet hele S'Boogies kuld efter en svangerskabsforgiftning, og ikke havde erfaring med de overlevede på Esbilaccen, prøvede jeg at give frisk gedemælk i sonde, et råd jeg fik af en erfaren opdrætter...Det virkede fantastisk og hvalpene blev store og fine...
Jambo drak ikke meget hos Pepsi, og mangler derfor et protein der er i hundemælk..Desværre har han en meget lille Y-sømskatarakt i begge øjne.
Der er tilføjet den bemærkning at han har fået modermælksersstatning i form af gedemælk på hans attest, da det er den sandsynlige årsag til disse forandringer.

Desværre er det ikke til at se på update at det er to helt forskellige ting der er tale om på Jambo og Charlie.
Jambo har absolut ingen men af det, det ville aldrig været blevet opdaget hvis han ikke var blevet øjnlyst, det svarer til et lille stenslag i forruden på en bil, og har ingen praktisk betydning for hundens syn, når der er så lille en udbredelse, som i Jambos tilfælde.
Avlsanbefalingen er at man kan parre en hund med y-søms katarakt til en fri, den er meget udbredt i visse racer, fx. har flatcoatet retriver omkring 50 %  Det er også pga. dens høje arvbarhed at man ved at det ikke er en arvelig form når den ikke optræder i slægten som helhed.

Charlies øje er blevet scannet med henblik på operation, og Berit Wallin finder øjet bag linsen har en hulning, der vanskeliggører det at indsætte en ny linse....
Det er også en naturlig følge af at han er blevet trykket i øjet..
Og bekræfter Narfström's diagnose...Men jeg undrer mig over hvad der skal til før man kan få en reel arvelighedsvurdering...
Jeg troede det var nok at 5 øjndyrlæger enes om den tilstand de ser ikke er set før hos dværgschnauzere...
Netop derfor burde attesterne med ejers/opdrætters samtykke kunne stilles til rådighed for opdrættere via klubberne.
Det er utrolig irriterende at man ikke kan få den svenske klub til at bringe de fulde diagnoser, og at bemærkningerne ikke kommer på hundeweb.dk under den enkelte hunds data.
Det er virkelig irriterende når folk bruger Charlie's dårlige øje til at genere Turner, især når det ikke er arveligt.
Jeg har alle attesterne, og sender dem gerne til interesserede pr. mail.
Jeg vil fremover foretrække et kejsersnit fremfor fødselshjælp, og har taget den konsekvens at jeg de næste 2 år vil øjnlyse alle hvalpe før salg.
Der er selvfølgelig nogen rundtomkring der har interesse i at tingene ikke bliver ordentligt belyst, men jeg mener det er bedst at være åben om både godt og skidt, og om ikke andet har jeg fået undersøgt tingene til bunds og ved hvad jeg har med at gøre.

Mandag d. 1.12.2008

Vi har haft STORE ØJNLYSNINGSDAG hos Finn Boserup i Holte

JEBEMA'S NITE N BUENOS AIRES 8 ½ ÅR
CHINON'S DANISH DYNAMITE 13 år og 11 måneder
CHINON'S LET'S BOOGIE 9  år
CHINON'S PINA COLADA 6½ ÅR
CHINON'S PEPPERMINT PUNCH 6½ ÅR
CHINON'S QUITE A NIGHT 6 år 
CHINON'S QUICK ON THE TRIGGER 6 år
CHINON'S RISE N' SHINE 5 år
CHINON'S GOLDEN OPPORTUNITY 2½ ÅR
CHINON'S AMARETTO 2 ÅR
CHINON'S Al DENTE 2ÅR
CHINON'S BETTY BOOP 2 ÅR
CHINON'S BIANCA CASTAFIORE 2ÅR....

ALLE ØJNLYST FRI UDEN ANMÆRKNINGER

Det har været vigtigt for mig at få alle de gamle hunde lyst også, så der ikke længere kan være tvivl om Charlie's tilstand, ikke er arvelig.
Når hans forældre og søskende, hele og halve alle er lyst fri, er det ret svært at fastholde han lider af en dominant arvelig katarakt!
Men der går nok en tid før det bliver rettet på Dvärgschnauzerringens hjemmeside, de har fået attesterne og udtalelserne fra dyrlægerne tilsendt men er ikke interesseret i at bringe dem, så hellere løbe med en halv vind.

Hvis jeg havde noget at skjule ville det være ret dumt at lyse de gamle hunde, men det faktum at gamle MURPHY på straks 14 stadig er fri siger alt.
Hans søskende Danish Design og Danish Dutch N Dashing er også fri og alle Pepsis søstre er fri, ligesom deres børn er det.
De opdrættere der er interesseret i at få bekræftet de rigtige oplysninger må søge dem på www.hundeweb.dk , de burde komme i løbet af 14 dage eller kontakte mig og få en kopi af attesterne tilsendt.
Jeg har dem indscannet for det samme..

uge 47

😘 Bianca kan andet end at kysse!

Selvom Murphy synes det var dejligt med al den opmærksomhed sidst hun var i løbetid, er han altså ikke til kuvøseguf(længere)
Så Bianca måtte se sig om efter en yngre model.
Hun faldt for Mister Twister, med hvem hun dansede en pragtfuld twist, til et afdansningsbal i Herning, ja de var umulige at få af dansegulvet!
Men mor mente det var bedst med et arrangeret ægteskab med en erfaren herre første gang, og valget faldt på Missikes Consequence, en dejlig Svensker på gennemrejse, han så godt ud og er langt ude granfætter til far, så det!
Han ku' det med damer, og Bianca lod sig gifte og havde en pragtfuld honeyweek, men hun gemmer nu stadig et kærestebrev til Mister Twister under hovedpuden, dværgschnauzerægteskaber varer jo ikke så længe, så det......

Charlie Chaplin

Lille smukke dejlige Charlie har desværre fået konstateret katarakt i venstre øje, han blev øjnlyst af professor Krisina Narfstrom i Stockholm, og fik konstateret at linsen havde forskubbet sig og stoppet den normale udvikling, den så ud som den havde været udsat for et kraftigt tryk, med deraf følgende kraftigt udviklet katarakt, højre øje var frit.
Kristina mente øjet skulle opereres,hun mente ikke at katarakten var arvelig, men kunne ikke udtale sig om forskydningen, da hun ikke havde set noget lignende hos Dværgschnauzer, og hendes diagnose blev stillet i samarbejde med, og bekræftet af en kollega, øjndyrlæge Eva Hertil.

Charlie blev derefter taget til Berit Wallin for second oppinion, hun så meget hurtigt, juvenil katarakt i venstre og noget grums i højre øje der ikke er katarakt altså forandringer i begge øjne, og mente det var en arvelig form, den er dominant nedarvet med skiftende penetrans.
Det kunne vi ikke få til at passe, og så tog Lars og Charlie toget ned til Finn Boserup, der sammen med Jan Bartolin bekræftede Krisina Narfstoms diagnose, altså højre øje frit, venstre øje for stærkt angrebet til det kunne være en juvenil katarakt, og katarakten udbredt i den ødelagte del af linsen, de er alle 4 enige om de ikke har set den type i dværgschnauzere og det IKKE er den traditionelle Total katarakt, men en  der katarakt ikke er medfødt og en følge af den ødelagte linse.
Der er ingen avlsrestrektioner på forældre eller søskende, men Charlie anbefales ikke at anvendes, (i det mindste ikke før han er meget ældre og det kan konstateres det højre øje fortsat er frit...Og ingen slægninge er ramt. Eller der kommer en gentest, der finder ham fri.)

Charlies mor og øvrige familie er øjnlyst og fundet fri, jeg er igang med at indsamle øjnlysningsresultaterne fra slægten der er spredt over det meste af verden......

Hvordan ku det ske???
Ved Charlies fødsel var hans mor meget svag og 2 hvalpe var i fødegangen samtidig, fagdyrlæge Lars Block, Frederiksværk dyrehospital, blev tilkaldt da fødslen helt var gået istå, han skønnede tæven var for svag til et kejsersnit og valgte med en finger på hovedet af den ene hvalp med et kraftigt tryk at presse den retur i fødekanalen, efter 1 time fødtes 2 hvalpe naturligt, Charlie var den 2 hvalp, altså den der var presset bagud, da det ikke er til at se hvor man presser kan det pres sagtens have været foregået i Charlies øjnhule med deraf
følgende forskubbelse af den endnu uudviklede linse...
Det er selvfølgelig meget trist, også selvom det er en erhvervet skade.

Jeg har valgt at undersøge tingene til bunds, men det er da noget chokerende at finde Charlie på SKK og Dvargschnauzerringen under TOTAL KATARAKT, der ER arvelig, der står diagnosen er bekræftet...Og vi sidder med papirer der viser 2 helt forskellige svenske diagnoser !!!

Attesterne er desværre mere detaljerede end de oplysninger der lægges ind i kennelklubbernes data, så jeg har kontaktet Dvargschnauzerringen s ordforende som vil være behjælpelig med at få de korrekte oplysninger på hjemmesiden.

ALTSÅ Charlie er fri for medfødt katarakt og mistænkt for ikke medfødt katarakt(15) på ECVO attesterne...Boserup og Bartolin bekræfter at linsen er mest ødelagt i venstre side...
Og der er ingen grund til ikke at avle på fri forældre eller søskende.....

Enhver der ønsker at se de oprindelige attester er selvfølgelig velkomne...

Finn Boserup og Kristina Narfström har skrevet en præsis redegørelse over hvad de har set i Charlies øje,  og redegørelsen er sendt til Lennart Garmer, der er SKK's opmand når der er tvivl om diagnoser, han kan forhåbentligt få bragt tingene i orden.
Kristina er nu tilbage i Minnesota hvor hun passer sit job som professor i øjnsygdomme hos hunde og katte, hun har et stort netværk, og kender ingen der har set en sådan udviklingsforstyrrelse hos dværgschnauzer.
Da charlies ødelagte øje lækker linsevæske, er det nødvendigt at operere det, det udelukker desværre yderligere undersøgelser af det øje, men da det højre øje stadig er intakt kan senere undersøgelser af det bekræfte diagnosen.
 
Lennart Garmers svar er kommet, Charlie står fortsat under TOTAL KATARAKT i Sverige, det er stadig ikke muligt at uddybe diagnosen på hjemmesiden, men de 3 undersøgende dyrlæger kan konferere, og i samarbejde, endeligt vurdere spørgsmålet om arvelighed.

Det er lidt vanskeligt at tale om progression, da alle 3 undersøgelser er inden for den samme uge, men Berit Wallin opererer Charlie i Januar, og det gør det muligt at se udviklingen, og forhåbentlig får vi et endeligt svar på årsagen til den ødelagte linse.

Vi sender materiale ind til udvikling af gentest, men det vil nok ikke være den store hjælp, hvis årsagen er en finger!

Fredag den 31.11.08

Jolly var alene i Växjö, (mor glemte Gingers papirer hos dyrlægen efter ormekuren, ups så hun måtte pænt blive hjemme) Jolly blev svensk champion vandt Åbenklasse og slog de fine unghunde og juniorer og endte som næstbedste han med reservecacib, han fik desværre også en gang diarre med hjem, så vi måtte køre fra store ring...
Ærgeligt nok for Louise Vig, der ellers skulle have vundet gruppen med dejlige Sweety, som fortsatte Hollandsturens sejersrus med endnu en gang at stå BIR og få certifikat og cacib. Nu er hun også svensk og international Champion. 
Vi bliver normalt altid, men hundenes velbefindende kommer først. Heldigvis er den frække dreng frisk igen...

LILLY

LILLY bliver hjemme, hun er SÅÅÅÅÅÅ sød og meget lækker, farmor Louise har en "aktie" i hende, og har helt glemt sin holdning til farveblanding...Lilly er en meget charmerende dame, og det er ikke svært at tilgive Blegfisen, alle hendes unoder!

24.8.2008..

Det blev et par hyggelige dage, og den billigste pokaludstilling siden 2000,...Jolly optrådte dog på faldrebet under fremmed handler og skaffede trimmepokalen til huse..
Men efter Nyborg's pokalorgie, valgte de firbenede under S*Boogies ledelse at satse på lørdagens foderpræmier..S'Boogie blev bedste veteran i show  lørdag og hjembragte en hel sæk seniormad, som hun forresten ikke mener hun er gammel nok til, sålænge der stadig er den lækre hvalpemad på dåse og man er kvik nok til at hoppe ind i en hvalpegård, er det vel kun rimeligt man får del i godterne!
resultaterne findes på resultatsiden...

Onsdag d. 6.8.2008

Tosca fødte 3p/s hvalpe 1 mørk han og 2 lyse tæver.
 Vi fik også en sort han, alle 4 fine og velskabte!

Fødslen var afslappet og der var voldsom aktivitet i mælkebaren så snart der var hul på poserne!

Billeder følger..

Ginger's små drenge var til dyrlægen og fik chips sundhedsattester og vaccinationer..De var alle 3 sunde og raske, og lillemand synes faktisk et prik var nok, da den store kanyle kom frem var han den der havde fået nok! Av, det er godt vi ikke skal tatoveres...

Ferietid dasetid....

Se nyheder om hvalpene på den NY hvalpeside, der kommer nye billeder ofte...

Tosca er nu synligt drægtig og venter hvalpe midten af august..
 

Verdensudstillingen og Cirkuit i Stockholm

Cirkuit onsdag 2 juli
Her debuterede Chinon's Charlie Chaplin i Unghundeklasse,  for Petter Fodstad, han var mellem de 3 der fik exellent og blev 3 vinder af 7, meget fint klaret af den lille mand...Der var 110 s/s så de var delt i to
ringe...
Jolly, Chinon's Golden Opportunity skulle i ringen hos Jenny Harrison Smidt, også en specialdommer fra U.K.
Han blev hurtigt taget ud i åben klasse og sat ved den røde hund, 🤩 men blev til aller sidst aligevel placeret 2'er efter en russer..Vi endte foran den senere Verdensvinder og  jeg var nu godt tilfreds, der var ikke mange hunde der var ukuperede og der var 86 i racen og 12 i klassen deraf en del meget titeltunge drenge!
Godt gået drenge.....

Verdensudstillingen :

Her var Tosca, Jolly og S'Boogie tilmeldt, de fik alle 3 exellent.
Der var ellers uendelig få ukuperede, naturlige hunde der slap gennem Siw Jernhages hænder med exellent, så jeg kan kun være stolt af mit opdræt...
S'Boogie og Jolly blev 2 bedste par. 

Jeg havde håbet at se nogle hanner af en ny afstamning jeg kunne bruge på et senere tidspunkt, men jeg kan mærke det bliver vigtigere og vigtigere for mig at kende den reelle hund, inclusive ører og hale,  før jeg bringer den ind i min linie..
Ærgelig nok nåede jeg ikke ud af championklassen med Tosca og ind med S'Boogie før verdensvinderveterantitlen var givet væk.
Selvom jeg var i ringen før racen var færdigbedømt fik vi ikke lov at indgå i konkurrencen..Som dommeren selv sagde, konkurrenten nåede at få kortet og vi kan jo ikke give titlen til hende og så tage den fra hende igen! Så S'Boogie måtte pænt vente med sin forrygende kritik til efter alle var færdigbedømt..Nå mine hunde klarede sig godt, se kritikkerne, og det varmede med de mange positive kommentarer de fik med på vejen fra ringsiden...Hvor vi hyggede med en del spaniolere, svenskere og et par brazilianere, der også var på udkig efter den "ægte" vare ...Lørdag d. 27/6-2008

Hvalpene...

 

 

 

 

Ginger har lige et øje på drengene, medens de sover oven på endnu et kæmpe måltid! De 3 musketerer er 1½ uge gamle og har øget deres vægt betragteligt. Den peber/salt ungersvend tog 257 g på i løbet af den første uge!!! Det er godt hans trikot kan give sig i siderne...
Ferie ferie ferie og alligevel står hele huset på den anden ende for at blive klar til verdensudstillingen, hækken klippet hegnet sikret, og støvsugeren motioneret, det er dødsygt at passe et hus der ligner .... ups var det allerede onsdag Jolly skulle på cirkut.....Mon ikke blodprøverne når at komme mandag??? Fighters hundesitter har brækket hånden,😥 S'Boogies pels, når den mon også at komme mandag? Og Toscas hvornår er den begyndt at gro SÅ stærkt?😮 Kort sagt alt er som det plejer...🙃Ses i København og Stockholm...

 

Foto fra Nyborg

BiR og BiS i Nyborg blev Jolly alias DKCH DKJUBV Chinon's Golden Opportunity, og BiM holdt sig også inden for kommunegrænsen...Tillykke Ulla.

Chinon's opdrætsklasse blev ligeledes Bedst i Show, det var en ny denne gang 😲 kun Tosca var genganger, og efter at have set de meget flotte opdrætsklasser der var mødt op, var jeg temmelig beæret.  Lone Dahl og Helle Cryssidis, hjalp med at vise Betty Boop og Tosca, og beviste igen at man både kan konkurrere og hjælpes ad på den samme udstilling. Tak.

Mandag d. 2/6 2008

Chinon's Double Scoop "Scoopie" venter i kulissen parat til nye eventyr...

Søndag d. 18/5-2008

Tidligt op, pokaludstilling i Nyborg.
Da jeg meldte til havde jeg endnu ikke fået billetterne til vores lejrskole i Berlin, så jeg var lykkeligt uvidende om at vi skulle køre fra skolen kl.05.00 mandag morgen...
Havde også lige overset hvor mange af mine elskede hunde der skulle transporteres i alle verdenshjørner og afleveres til forkælelse af venner og familie i den uge jeg skulle være væk..Jeg var til 50 års fødselsdag lørdag...
Kort sagt der var uendelig meget andet end hundeudstilling der burde have fyldt min søndag..Men min elskede veninde Dorte trådte til og vi kom af sted..
Jolly nåede ikke i bad, men det passede ham faktisk helt fint!
Vi mødtes det sædvanlige opsamlingssted med Louise, hendes hunde blev læsset ind og vi nåede hallen i Nyborg et kvarter inden de sorte startede..
Nåede lige en kam gennem Jolly og Louise stod klar med tøserne! Vi vandt championklassen, Tosca blev slået af Lones dejlige Coadydatter, jeg har altid godt kunnet lide den tæve, så det var jeg meget enig i, så ind med Betty Boop, hun var ikke helt enig med mig i hvordan hun skulle stå og jeg skulle i hvert tilfælde ikke bestemme over hende! Til min store glæde fik hun igen exellent, selvom hun efterhånden har en noget åben pels, hun blev slået af Mies kønne ungtæve, helt fair, og nu ryger pelsen, så må vi se om opførelsen bedres til næste gang 😀

Jolly blev BIR, så det var en fin debut i championklassen...
Så var det ind med opdrætsklassen, der vandt og fik ærespræmie. Jeg tog den lette tjans med Jolly, Louise Tosca og Susanne måtte kæmpe med Betty Boop, men det gik jo forrygende!
og så var det de hvide, U-Turns barnebarn blev BIR og så i p/s skulle jeg ind med Louises Lembas, der sandelig også blev BIR og slog Louises Sweety der er en øvet dame på den placering..Louises opdrætsklasse blev bedste peber/salt..
Så kom vi til Sort/sølv der blev Susannes Ragnar BIR, jeg har faktisk aldrig set ham blive andet!🤩 Og U-Turns datter fik certifikatet!
Herlig dag..
I store ring blev Jolly BEDST IN SHOW og vores opdrætsklasse blev også BEDST IN SHOW..
 Det er rigtigt dejligt at ens opdræt kan klare sig i BIS, men at se mine hunde repræsenteret i så mange af de vindende hunde og at få BIS opdrætsklasse 2 gange i træk med forskellige klasser, og i så stærk konkurrence var det der betyder mest..
Tak til alle jer der hjalp med at gøre dagen ekstra festlig, og tak for billederne Brit, og Kent.
Turen hjem var til den liflige lyd af pokalraslen...
Øjnene var små, men smilet stort, da jeg blev hentet 04.45 mandag morgen, og mødt med 26 forventningsfulde 14 årige og en ligeså træt kollega..
Vores tur til Berlin var nu rigtig god....
Og hundene nød en børstefri uge...😉
Tirsdag d. 12/5-2008

Fighter og Nellie s/s har fået 6 hvalpe i nat 2 s/s tæver 2 sorte tæver og 2 s/s hanner, fødslen gik fint og de vejer fra 160 til 205g Tillykke til Camilla i Bjärred...Hans 4 sorte bøller hos Rissie klarer sig også fint, den stride pels går tydeligt igen...Jeg glæder mig til at se dem når jeg kommer hjem fra Berlin..

Fantas 2 piger har det fint og ser meget lækre ud...
Ginger er nu tydeligt gravid, jeg er stadig lidt i tvivl om Bianca, men hun er jo også kun knap 4 uger henne...

søndag d.10/5-2005

Puck og Charlie fortsatte deres fine samarbejde på udstillingen i Larv, Skaraborg, Charlie slog 3 andre fine s/s hanner og en sød tæve i hvalpeklassen og blev igen BIR hvalp, gik videre i gruppen og endte med en flot BIS 3, Pucks dag blev ikke ringere af hendes tæve rendte med certifikatet!
Jeg glæder mig over at se det går så fint og det bliver dejligt at få lov at følge hans debut på Verdensudstillingen i Unghundeklasse!

Anne har stadig en lækker halvbror i Kennel Jernskæg, der gerne skulle betræde de skrå brædder...

Søndag d. 4/5-2008

Udstilling i Hillerød med Betty Boop, bedste unghund med exellent, Fighter, dommeren brugte energi på at fortælle han foretrak ham som type, og.....men der er stadig for meget krudt på drengen i ringen, så det blev et reservecacib...Ginger bedste champion, også reservecacib, han ankede hendes brune benhår, men det må man jo nogle gange tage med, og nej jeg har ikke tænkt mig at "gøre noget ved dem"....🙃 Desværre havde jeg glemt at sende den særskilte kupon med opdrætsklassen, det ville have været dejligt hvis det også kunne ordnes online..men efter at have været til konfirmation hele lørdagen var det nu også meget rart at komme hjem...

Fredag d. 11/4-2008

Denne lille skønhed, vil flytte ind i Kennel Chinon i løbet af August måned...

Vi glæder os meget, og til den tid håber jeg at min bankrådgiver har tilgivet mig....(-:

Jeg har lagt flere billeder ind i fotomappen...

Tirsdag d. 7/4-2008

Fanta fødte 2 store smukke sorte drenge, der desværre ikke ønskede at lære os at kende, hun fik 2 kraftige fine sorte tæver der virkelig kan tage fra, og en lille energisk peber/salt han med masser af temperement, han finder sig ikke i at de store tøser tager de bedste patter, flytter de sig ikke frivilligt kalder han på menneskemor (mig) og kræver hun vågner og bringer orden i tingene...

lørdag d. 5/4-2008

Så var det igen tidligt op kl 4 og bade hundetæer..Louise havde en fiks ide om at køre fra Ringsted kl. 7.15...Hun havde beregnet tiden som om hun selv skulle køre thihi...
Det lykkedes at få flokken tisset af uden (ret meget) gøen, tykke gravide Fanta skulle også med, hendes spændte blære skulle ikke vente på hundeluftning...
Pludselig var klokken mange Ginger stadig våd, jeg væltede kaffen ned af maven ved det første bump på Hågendrupvejen, og  glemte pung og kørekort, så vi vendte lige rundt og fik vækket de sovende hunde før vi var endeligt på vej...
Kort sagt alt var som det plejer..

Gesten er et dejligt sted, kort til motorvej og rigtig gode forhold for udstillerne...
Susanne blev BIR med sin hvide Arturo, Louise fik Certifikat på Arnie, BIM på søster Sweety og bedste peber/salt opdrætsklasse...Så viste Susanne sin lille juniortæve efter Turner, det var hendes første udstilling, og hun fik exellent og stod 2'er til certet, måtte endda ud i en ekstrarunde om placeringen..så det var fint, Susanne fik BIR på sin han...Little Rosebuds Dark Prince..han var også BIR begge dage på den dobbeltudstilling i Blovstrød hvor hun så sin lille Turner for første gang....
 
Så blev det min tur, Fighter var på mærkerne og Ginger og Tosca skulle begge stille i championklasse..Fighter lagde ud med at slå den kønne østeuropæiske han i mellemklasse, og så var der 2 pæne norske i åben..heldigvis havde jeg ødelagt mine briller så jeg ikke kunne se mere en de vage siluetter, og for en gang skyld kun kunne koncentrere mig om min hund..det gik så også helt forrygende..og den lille frækkert fik sit sidste og endelige certifikat og blev DANSK CHAMPION...
Helle var så sød at vise Ginger, og gjorde det så fint at hun vandt championklassen, alle 3 champions fik exellent, og Tosca endte på 3. pladsen, med det gode råd fra dommeren at hun ville være kønnere med pels længere end 1 cm..Jeg ved ikke hvorfor unghundene ikke fik exellent, de så ellers fine ud, men det må vi se i kritikkerne..
Ginger gik hele vejen og blev BIR, og fortsatte til BIS 2, Hun fik lov at gå en ekstra runde mod Narnia om den røde BIS roset...Han er en flot fyr, og nu var der ikke mere drive i damen..
Jeg var meget stolt af min lille 19 måneder gamle pige...
Det var hendes 7 udstilling...

Mit personlige højdepunkt var da vi fik overrakt rosetten for dagens bedste opdrætsklasse...Særligt fordi alle 4 klasser i mine øjne var i top..

Skal man brokke sig over noget, vil jeg ikke anbefale at spise på Lillebelt syd på vejen hjem, der er Monarktankene bedre..
Britt glædede mig meget ved at sende billeder, dejligt med sådanne betænksomme medudstillere..

Turen hjem gik fint, sikke en himmel langs med fjorden...gud hvor bor vi skønt!

Mandag d. 23.3.2008

Fighter blev natten til mandag far til 5 sorte hvalpe, 3 hanner og 2 tæver, hos Rissies i Skåne..Billedet af den stolte far viser tydeligt slægtskabet med S*Boogie...

Lørdag d. 21.3.2008

Lørdag vågnede vi op til sne, det så fint ud her, så jeg gav mig god tid med at vaske og fønne hundeben og maver...
Godt nok viser jeg mine hunde naturel, men helt så meget mudder mellem tæerne, var der jo ingen grund til, og Ginger den lille skurk har været igang med forårsgravningen af haven...
Der står faktisk en hel hær af hjemløse halsbånds mus, hvis tag er gravet væk...

Beregnede 2 timer til Næstved, men var lidt nervøs, da jeg ikke havde fået mine numre..Stod vi mon i kataloget?
Trafikken spidsede til omkring Frederiksund, og der var en hær af husmødre og mænd med trailor der i sneglefart begav sig ud på de danske landeveje...
Jeg glædede mig til det 3 sporede stykke ml. Ølstykke og Roskilde hvor man har en chance for at komme af med dem, men nej,her stod sneen tykt, så med højt blodtryk og lav fart gik det mod Næstved...

Det er som altid en dejlig hal og nogle søde arrangører...Og medudstillere...

Fighter,  opførte sig  næsten pænt, og udstødte kun et par enkelte begejstringshyl mens de blev trillet ind..
Men hans badboyattitude, gjorde sig bedre hos dommerne....Han fik 1.exellent.1v. og som sin far i Næstved forrige år, missede han certet. Tillykke Birgitte...
Jeg kunne have handlet ham bedre, (tak til Pia for billeder) og dommeren mente han skulle have mere benhår og skæg, og det kan hun jo have ret i.......Jeg har trimmet en del i benene for at få den brunlige uld væk, så der kan nå at gro nye benhår frem inden Stockholm, så han stod meget stram i trimmet...

Ginger derimod, der havde fået lov at beholde sine brunlige benhår, valsede forbi de andre fine tæver, blev BEDSTE TÆVE og fik certifikat og blev DANSK CHAMPION.

Louise's Rosy og Hanne's Linus blev også færdige..så vi synes ikke der var helt så langt hjem....

Fighter 21.3.2008

Efter dette billede må den vidst stå på grønsager, så nu kommer der en kasse fra Årstiderne på fredag....

Lørdag d. 15/3-2003

Coady var i Malmø, og denne gang kom vi den rette dag.Coady fik det sidste CACIB og blev INTERNATIONAL Champion... 
Annelise, som har Coady til dagligt, var meget lettet, for nu bortfaldt "truslerne" om at tage ham til Norge eller Finland for at få det sidste land..Hun hader at undvære ham så meget som 5 minutter..så hun var næsten mere glad end jeg...Der var nu mange fine sorte, og Coady blev bedste han og eneste med ck. for Lillian De Ritter dommeren var utilfreds med at ryggene og især lændepartierne hos de andre manglede styrke og fasthed, i jagten på det smarte look...

Lørdag d. 23.02.2008

Lille Klara "Chinon's A la Carte" der bor hos søde Ulli og Bo oppe i Norge, har fået pels, fylde og fik igen ck. og BTK2 samt res.Cacib...Se bare mor ER bedre til at handle!
Klara synes godtnok det der kunstgræs stak lidt rigeligt under tæerne, men når mor nu så gerne ville gik hun da pænt med rundt...😉

Fanta der er hjemvendt fra "HotelHoneymoon" i det Jyske, har nu igen erobret pibedyrene, og sat sig i respekt, 😎
Det kan godt være man er den mindste, men når man kan dirigere rundt med mellemschnauzere, kan man også styre et par lømler i sin barndoms kennel...I'M BACK!!!!!! 
Så ka' de lær' det !

Søndag d. 17/2 2008

Udstilling i Odense, jeg havde valgt at lade Jolly blive hjemme, han har været vist i for tynd rullepels længe, og nu han var blevet champion havde pelsen fortjent at komme af..
Tæverne i løbetid har ikke hjulpet på appetitten, så vi er lidt unghundeagtige at se på...hvilket er fantastisk til agilitybanen..
Så et par måneders udstillingspause til Jolly.

Ginger var derimod i fin form, en smule brun på benene, men ellers i fantastisk pels..Hun kom med alene..Og kom pænt hjem med et Cacib. Hun er uhyggelig velgående den lille tøs, og det gav bonus..Tak til de store Schnauzermennesker for de pæne ord, og fine billeder..Som jeg absolut også satte pris på...😀
Jeg er ret imponeret af udviklingen indenfor vores store brødre og søstre, der er virkelig taget et kvalitetskvantespring🤩Tillykke..
Det var SÅ dejligt at få Fanta hjem, hun siger hun er gravid og nu skal have mad først...Den lille opportunist..

Valentines day 2008

Som det ses på billedet gik vores første date i Vejen fortrinligt, vi blev BIR og BIM og begge to blev DKK Jubilæumsvindere.

Anden og tredie date gik også fortrinligt, og nej i får ingen billeder, men Mini, alias Mohners Dirty Diana fødte 5 sorte hvalpe på Valentines Day,
4 tæver og en han... De kan følges på Kennel Raggens hjemmeside...

Familieforholdene er blevet en anelse mere "moderne" nu Jollys søster har giftet sig med Minis far...Og Oldemor er en af Triggers ekskærester...Sikke nogle fætter/kusine fester vi kan holde!   🙃

Nu skal vi have styr på zigzag og så er Jolly snart flyvende.
 Det er sjovt at træne med en hanhund, han er meget mere direkte, hvilket i den grad afslører førerfejl!
Hunden har evnerne til at nå langt, men nok ikke med mig som fører..
Han er som S'Boogie begyndt at vente på mig, når jeg løber for langsomt..ADV Der er nok ingen vej uden om løbetræning, men det er ikke helt så stort et hit for mig, som sofaen...🙃

Lørdag d. 26.1.2008

Vi var i Hårlev på udstilling, kom lidt sent da en genvej viste sig at være en omvej, og det regnede i tæpper, så man ikke kunne se en hånd frem for sig....Ja ja havde jeg vendt kortet rigtigt havde bynavnene nok passet bedre....men det!

Alle hundene fik exellent, svarende til 1pr med ck.
Jolly fik exelent 1, slog vinderen af åbenklasse  og blev champion, Trigger og Tosca exellent 2..altså anden vinder i deres klasse med ck, og det var det..De 3 dannede opdrætsklasse og fik en fantastisk kritik, ærespræmie, og blev i store ring 4 bedste..

Jeg er ikke en stor fan af det nye system..Vind eller forsvind, og det man ikke færdiggør hanner, før man begynder på tæver og derefter blander...Jo det skal nok blive meget morsomt...Man får ikke rigtig vurderet hundene i forhold til hinanden, det er nærmest som en BIS konkurrence i USA, vinderen bliver udpeget og resten går hjem...Meget ufestligt!
 
Lille Charlie der er flyttet op til Puck i kennel Miniflash, var på sin første hvalpeudstilling, og var meget dygtig Bedste han og BIM...
Herligt at høre! Charlies fine billede kan findes i gæstebogen..

Triggers fine børn i kennel Bouvbear, fortsætter deres indsamling af BIR rosetter...Finske Mira er blevet champion! Med 3x BIR..og Hebbesen har også 3xBIR men er stadig for ung til at blive færdig..Herefter følger 2 med 2xBIR og en del med en enkelt...

Lørdag d 29.12.2007

Vi har haft besøg af Murphy og Rosa, det var nu ok med Trigger der snød sig til en 2 timers strandtur!

December...

Jeg har haft bronkitis og lungebetændelse så den sidste tid har været stille, men både Fighter og Jolly har haft damebesøg, og som billedet viser, enes de unge drenge  fint, selvom der står en højløbsk skønhed på den anden side af hegnet.
Begge er blevet ramt af Amors pile, men Trigger synes det er vildt uretfærdigt og at sådan noget bør gå efter ancinitet..😠
I det mindste synes han man skal kunne vise referencer!    😎

Jerry, Chinon's Tornado, Jolly og Fantas far og S'Boogies eneste søn, er flyttet til Fåborg, han ville hellere være enehund og løbe i skoven langs en mountainbike end flytte til Fredericia i lejlighed med Buster og barnevogn...Så han har forladt Mette og Mikkel og har indtaget huset hos Mettes veninde Nina, og hendes store dejlige børn...Han vil stadig gerne stå til rådighed for dejlige damer! Men ellers er de fynske omgivelser lige sagen for den aktive dreng...

Mandag d. 30/11 2007

Puck fra Kennel Miniflash, fløj ledsaget af Marie hendes søde veninde, ned og hente Charlie, vi havde en rigtig hyggelig dag, og som det ses af billedet var den lille fyr ikke mere træt af rejsens strabadser en han dagen derpå måtte ud at undersøge klippegrunden i den svenske skærgård...
Hans videre færd kan følges på Pucks hjemmeside...

Lørdag d 27/10 2007

Jolly var heldig at få en sød pige på besøg fra hinsidan..
Spændende nok var hun barnebarn til min
DKCH SCH KLBCH Guldhund og DKKV
Minihawk Magic Merlin. 
Det bliver første gang de to amerikanske
linier krydses, så det bliver interessant at følge...
Fighter og Trigger prøvede godtnok at charme,
i håb om at svigermor skulle skifte mening
og vælge en af dem i stedet...
Men de måtte nøjes med et par lækre godbidder..

Mandag d. 22-10-2007

Jolly er blevet far til 4 flotte sorte hvalpe hos Anne Backmann i Finland, 1 dreng og 3 piger alle ml.190 og 200 gr.

Pepsis drenge var hos dyrlægen og få sundhedattester, vaccinationer og chips, og de var alle 4 meget fine.
De bliver 8 uger i morgen og måler 20, 19, 18½ og 18 cm, så det bliver nogle fine små modeller! To bliver hentet med det samme, en venter på Jordbruksvärket, og en har ikke fundet sin rigtige familie endnu..Jeg har lidt svært ved at slippe dem da det er de sidste Murphybørn..

Søndag d. 14/10-07

Vi var på udstilling i Hårlev, og Tosca blev BIM, Helle og Stavros Rosty BIR, det er 4 gang i år de mødes på den måde.
Tosca fik bekræftet sin guldhundetitel, og hun blev som 3. generation af Chinon tæver i lige linie, årets mest vindende tæve efter sin mor og mormor.

Det blev også 3 gang i træk et Liva barnebarn der stod som guldhund.
Liva, DKCH SCH KLBCH INTCH DCH VDHCH KBHV95 Chinon's Babydoll, er mormor til Guldhund 05 DKCH KLBCH Chinon's Rise N Shine, hans mor er DKCH Chinon's Live N Jive.
Liva er mormor til Guldhund 06 DKCH SCH Matica's Bonfire, hendes mor er Chinon's No Sir I Belong to Daddy, og
Liva er mormor til Guldhund 07 DKCH SCH Chinon's Tax Free, hendes mor er DKCH SCH KLBCH INTCH KBHV00 02 DKKV02 Guldhund02  Chinon's Let's Boogie.

Alle hundene vandt deres klasser...
Jolly i kort pels, blev 1ukk.1v.sl.ck.cert.BIK2, det var hans 5 certifikat, Fanta der var smuk, men ikke ville gå med søde Marie, og hvalpede rundt i ringen, hun ville ud til MOAR, fik 1ukk.1v.sl.
Og Bianca vores lille sort/sølv, der ER hvalpet, fik også 1ukk.1v.sl.
fint klaret.
Louises smukke Sweetie blev BIR og også guldhund, så det var lidt sent vi kom afsted, men vi skulle lige nå at sludre og nyde det gode selskab, før vi afsluttede dagen med et måltid på restaurant i det hyggelige Køge.
Det var skønt med ferie, resten af ugen.
Selom det er synd for alle dem der vil på ferie,
med børnene, at de ikke kan komme på udstilling! 

Fredag d. 12/10-2007

Vi var med til Skolernes Motionsløb idag, vi blev kørt i bus fra Melby til Tisvildeleje, og skulle så gå de ca 12 km hjem, en dejlig tur langs stranden og gennem skoven. 
Trigger, Tosca, Ginger, Aires, Fanta og Betty Boop var inviteret med af 7. og 8. klasse.
Vi blev mødt på parkeringspladsen af 45 børn, og tog afsted i højt humør, hundene på skødet af værtseleverne, placeret rundtom i bussen, de synes det var lidt mærkeligt, men fandt hurtigt ud af det var SÅÅ dejligt med alle de villige hundeførere, hundeklappere og godbidsautomater!

Jeg nød både mine hunde, der tog alt i stiv pote og med logrende haler, og mine dejlige elever!
Lidt af en mentaltest, bestået med bravour 🙃

Nu skal vi nyde efterårsferien i fulde drag...De 6 motionister, ligger i dyb søvn.
Behøver jeg at sige der var meget lidt forståelse fra de hunde der måtte blive hjemme?

Tirsdag d. 8/10-2007

Hvalpene har haft besøg 2 rejser til det store udland og en til Bagsværd, de har fået en fotoside, Pepsi's hvalpe, hvor der kommer nye billeder af og til.
Pepsi synes godt de kan spise hundemad nu, hun kommer ud og kradser på madskabet og skubber til mig, "Nu kan du godt lave mad.!"
For deres tænder er ret skarpe, så hun lægger først bryst til, når de ikke er for sultne..
Da vi skulle til Agility idag var hun faktisk parat til at afslutte barselsorloven, og det var en temmelig knotten lille mor der var efterladt i vinduet da vi kørte..
"Hvis du tror jeg i en alder af 5 år, skal ende som hausfrau, kan du godt tro om igen!" lød det muggent fra vindueskarmen.
Men det var den rene idyl at se hende alle ungerne og plystigeren Kurt i vild leg da vi kom hjem...

Tirsdag d.1.10.2007


😀 De små er blevet døbt, de 3 er næsten lige store, varierer med 30 gram, en er 3oo g større, men ikke så meget højere, de løber op og ned til hvalpekassen, og er meget glade for mad, de små haler kører frem og tilbage medens de spiser...Og fadet forsvares mod de store, den eneste der må spise med er mor og moster Bianca, de er nemlig også sort/sølv. kommer der en sort for tæt på maden bliver der knurret!

Vi kom til at hedde :
Chinon's Citizen Kane
Chinon's Charlie Chaplin
Chinon's Captain Colombo
Chinon's Crocodile Dondee

25.9.2007

Hvalpene er 4 uger, frække og dejlige.

 Jolly, Fanta, Fighter og Tosca har været til øjnundersøgelse og er fine.

Vi har været på udstilling i Nyborg, og Ginger har fået endnu et certifikat, og vi var på Københavnsudstilling i stormende kuling, der var 22 sorte, og kun 4 danske hunde tilmeldt, de 3 var mine, Tosca vandt championklassen, med ck. og gik ikke videre.
Mine hunde så ikke særlig fantastiske ud i ultrakort pels og modstorm, og Jollys ½ cm nakkehår forslog ikke engang til ck.
Men konkurrencen var hård, og der var nogle virkelig smukke og meget smukt istandgjorte sorte, især de unge fra Fixus som imponerede mig.
Lille Bianca, min sort/sølv blev bedste hvalp, hun var alene, men fik en fin kritik.. og DKCH SCH NCH NORDCH DCH VDHCH KBHV06 DKKV06 Chinon's U-Turn, var lige en plads fra det sidste cacib.. Så Susanne, Kent, Janne og Jeg endte med at tage hjem til Hundested og lufte hunde, nusse hvalpe og spise en superlækker middag på vores førende fiskerestaurant..Dejligt...

LISEMETTE har været på ISPU,  i Tjekkiet og udstillet Bouvbears Maestro, en søn af DKCH Chinon's Quick on the Trigger og han blev BIR og BIS 4.

Tillykke, vi er så stolte!
Se mere på www.bouvbear.com

Fredag d. 30/8-2008

De 5 små er blevet til 4.
Det føles altid så meningsløst at tæven skal være så tyk og gå en hård fødsel igennem, og så ikke alle hvalpe skal overleve, men den lille fyr var den sidste der blev født, han kom ud med et ben først, uden pose, næsten helt tør, og smurt i sin egen.....Ja det var et under han overlevede i første omgang, og især derfor er det svært at miste ham..
Da de blev tjekket hos dyrlægen, var alt fint.
Men som opdrætter ved man jo godt man skal vente med at tælle hvalpene til der er gået en uge..Eller i hverttilfælde til alle har taget på.
Det bliver sjovt nok ikke nemmere at miste hvalpe, selvom man har prøvet det mange gange før..
Pepsi har affundet sig med det, jeg stegte fiskefrikadeller, og det afledte hendes opmærksomhed og en lun delle hjalp på humøret:

Torsdag d. 29/8-2007

Coady og jeg havde en hyggelig tur til Camilla og Saga i det skånske, Coady fik den lækre steg (Saga) serveret på bordet, og vi andre jordens bedste jordbærkage(UHM).
 Se Coadys trofæ i gæstebogen!
Han valgte det selv, og trak det selv til kassen, så den lille fyr var temmelig målrettet også hvad det angår..!
Glæder mig meget til at se resultatet, om ca 9 uger..😀

Tirsdag d. 28/8-2007

PEPSI HAR FØDT 5 FLOTTE FYRE

Sækkestolebørnene er født, 5 flotte sort /sølv fyre, energiske og med tykke maver og blanke pelse.
Billedet viser storebror DKCH SCH NCH NORDCH KBHV DKKV Chinon's U-Turn.
Turner har brugt weekenden til at vinde de sidste af 5 tyske certifikater, og kan inden længe også kalde sig DCH og VDHCH, han er lige fyldt 3 år.

Søndag den 26/8-2007

Fighter, Jolly, Tosca og Ginger var på pokaludstilling, og denne gang forstod vi os på begrænsningens kunst og nøjedes med 3 pokaler!

Pepsi havde truet med at føde længe, så vi kom lidt sent.
4 hunde i samme farve er for mange når der er relativt få tilmeldte, så de skulle ind umiddelbart efter hinanden, det er lidt synd for de unge hunde. Jolly og (hans søster) Fanta har det bedst med at blive nurset lidt inden de skal ind.
Fighter skal bare opleve det hele! og Ginger skal have god guf.
 Jeg havde købt fersk kylling på vejen, det viste sig bare, at den var 4 dage over sidste holdbarhedsdato, så vi måtte nøjes med de kedelige...

Det var lidt af et cirkus at få alle hunde ind, da udstillingen var begyndt og vi ikke måtte åbne døren, så alt skulle forbi alle, for at komme fra den fjerneste parkeringsplads ind, tak til Kirsten og Margit der hjalp Annelise og mig med at slæbe...

Fighter var ikke til at snyde,han opdagede straks der var nogle løbske tæver!  Ok det kræver ikke den store intilligens, når 2 af dem tisser blodigt umiddelbart foran hans kravlegård...Men han er ikke gammel nok til at forstå, det er tæveejerne, og ikke pigen selv, man skal charme...
Og de fleste svigermødre reagerer ikke positivt på piften!
Han fik som sædvanligt al opmærksomhed, og de velopdragne blev ladt lidt i stikken.
Heldigvis var Annelises dejlige nevø Nikolaj sød til at tage sig af dem alle.

Alle fik ck. Fighter næstbedste han efter Hunter, Tosca (i meget nøgent look) næstbedste tæve efter Lones smukke lille Coady/Diesel datter, (det blev da i familien) og Ginger fik sit andet certifikat.  Hun gjorde det flot men Olivers trainingsbites, er nu ikke Chivapchichi, og hvis den lille dame skal yde det aller bedste skal betalingen være derefter..

Nåede at stesse mere end at hygge, men udstilling er udstilling, og man må jo tage de(t) sure med de(t) søde😀 
Tak til de gode venner der stiller op på trods.

Søndag d. 19/8-2004

Whaw S'Boogie var flyvende i Ag2 i Gundsølille, hun var mindst ½ banelængde foran mig, også selvom jeg spænede, præcise felter, fine buer, ja det gik forrygende til næstsidste forhindring, jeg fik sendt hende skråt over et spring og nåede ikke helt at få hende vendt inden slalom, så hun røg forbi, snusede til nummeret, og fik en vægring...så var det helt lige meget, hun snød en slalompind, jeg nægter at rette hende når hun i den grad er i FART..
Jeg ved nu hun ikke er langsom, hun venter på mig, jeg skal nu lære at dirigere hende når jeg er bagud..
Storehundehandling..
Jeg ved ikke helt om vi skal vente lidt endnu med senior klasserne, det hjælper når Pepsi bliver klar igen, jeg skal ligesom have en kvajehund, så jeg får prøvet banerne med hund, og får overblik, så går det bedre med den næste..

weekend 10-11-12.8.2007

Søde Annelise havde lovet at passe de dejlige hunde i Hundested, og med ialt 4 sammenbragte hanner et par løbske og nogle i lømmelalderen, er det virkelig en vennetjeneste...
Så Louise og jeg drog til Fanø, med 4 hunde..
Vi skulle nemlig udstille i Vejen..
Første chock på vejen var færgeprisen til øen, 350 Kr hvergang! Og for 12 minutters sejlads! Jeg er helt færdig med at brokke mig over prisen på Hundested-Rørvigoverfarten!
Nå det var et pragtfuldt sted helt ude i klitten og lige hvad et par lettere hysteriske udstillings freaks havde brug for for at få sjælen i ro..
Færgemanden havde advaret os det var storeskiftedag for de tyske sommerhuslejere denne lørdag og man kan ikke bestille plads til færgen! Vi nød Fanø, Sønderho er vidunderlig, med dejlig natur smukke gamle huse og restauranter hvor vi fik meget lækker mad, og god vin. Men vi så alligevel ikke frem til en strandtur som afløsning for en varm stresset udstillingsdag og valgte derfor at stå op kl.6 og tage en meget tidlig færge!

Vi var advaret om at vi nok ikke kunne komme tilbage før efter 18, medmindre vi ville tilbringe eftermiddagen i færgekø, så vi besluttede at en af os var nød til at komme i store ring, ellers ville vi ganske enkelt bruge for mange penge på shopping på standene!

Jolly, Chinon's Golden Opportunity skulle udstilles for første gang i mellemklasse for Ole Staunskjær, og fik en blændende kritik, og blev Bedst i Racen.
 Jeg blev meget glad og stolt over de mange søde kommentarer han fik med på vejen fra de øvrige udstillere også, tak skal i have!
Lille Ginger, Chinon's Al Dente fik en 1 præmie og blev 2 bedste unghund.
Vi tog trætte tilbage til Fanø og fik lidt mad, chivapchichi, der viste sig at være suveræne godbidder i udstillingsringen til Ginger dagen efter, undskyld til dommeren for min hvidløgsånde, men hun viste sig som en drøm, og så må man jo bøje sig og spise hvidløgsbøfpinde kl 10 en søndag morgen, ( i USA var det kogt lever så de kommer heller ikke sovende til deres resultater)...
Vi kørte bilen ned på stranden og det var en svir at se hundene løbe i fuld fart over den 2 km brede strand.
Ginger og Louises Robby blev hurtigt legekammarater og stakkels Rosy og Jolly måtte slet ikke være med!
Måske var det der turtelduerne besluttede sig til at tage sig sammen og få et certifikat hver om søndagen!
Søndag pakkede vi alt, og kørte til udstillingen Jolly og Robby blev begge næstbedste hanhund, og fik et certifikat og et reservecacib hver, og Ginger var en meger dygtig lille pige, hun synes nu det var rigtig sjovt det der med udstilling, så hun showede og charmede sig til et certifikat også, hun blev næstbedste tæve, hvilket var meget flot, for hun stod foran nogle rigtig fine tæver...
Da vi pakkede sammen var Jolly  blevet rigtig dårlig, med opkast og tynd mave i buret, han tålte ikke varmen og den fugtige luft så godt, men så snart vi kørte hjemad havde han det helt fint igen...
Vi var trætte men havde en hyggelig weekend, tak til Kirsten og Finn, Helle og Stavros og alle i andre der er med til at gøre udstillingerne hyggelige!
Der kommer billeder lidt senere... 
Jeg kom hjem til et rengjort hus, nogle glade og velluftede hunde, og en meget træt Annelise, hvad har jeg dog gjort for at gøre mig fortjent til sådanne veninder TAK!!!!

2-3.8 2007

Vi var til agilitystævne, S'Boogie løb fantastisk, jeg glemte banen i spring åben, gik et skridt for langt frem i agå og sendte hende i det forkerte tunnelhul, spring 2 var korrekt men for langsom, og i Ag2 løb vi et perfekt fejlfrit løb indenfor banetiden, mor her havde en lille lukket plastdåse med pølsebidder presset godt ned i et par stramme shorts, jeg ville have troet der skulle skohorn til at få lirket den op, men nej sandelig kunne den lille dims præstere at rulle ud over en delle og lade sig tabe på banen! UF S'Boogie var heldigvis ligeglad med at blive disket, hun fik nemlig pølserne!

Fredag d. 27/7-2007

Jolly har fået hundepasset klar og er nu parat til at tage med resten af familien på besøg til Sverige..

Tirsdag d. 17/7-2007

Toffie er blevet steriliseret idag, og har nu ligesom S'Boogie definitivt overladt det til næste generation at sætte deres præg på racen.
Toffie ligner stadig en unghund og er stadig lige gnistrende sort, som sin søster, mor , mormor og oldemor, selvom vi har lagt trimmekniven på hylden, Toffie bærer nemlig nag, og jeg er lagt på is optil 14 dage efter jeg har benyttet mig af det ækle instrument!
Jeg glæder mig til hun om et par dage er tilbage til sit energiske, charmerende og evigt logrende selv..

Lørdag d. 14/7-2007

Endnu en hyggelig dag i Tvååker, vi nød selskabet, og teltet var placeret så vi kunne se ringen, det gjorde det nemmere at følge med!
Coady havde en date i udsigt, og viste sig fra sin bedste side, i bedst i køn valgte dommeren desværre ikke at lade hundene bevæge sig overhovedet, det var ikke en fordel for os, Coady blev næstbedste han og Svensk Champion på dagen, men fik ikke det sidste Cacib.
 
Han var nu svært selvtilfreds, jeg havde jo sagt at han skulle pensioneres som udstillingshund hvis han blev international Champion i Tvååker, og nu havde han mødt så mange søde piger, at han ikke har tænkt sig at blive gemt væk, og glemt lige med det samme.
Nej, han havde hørt bror Trigger prale med Norge, og Finland skulle efter sigende være smukt, og hvorfor ikke blive nordisk også! Så Coady har pakket rygsækken og nu skal han ud at opleve norden...
Tosca var ikke en alting hund lørdag og endte som 4 bedste tæve med ck, igen var der ingen bevægelse i bedst i køn klassen og det er jo hendes force, så i den stærke tæveklasse var jeg efter omstændighederne godt tilfreds..
Coady blev forelsket i Kiwi på parkeringspladsen, og  2 minutter efter første møde, var hun parret, vi tilbragte ½ time i det våde græs, inden herren rettede på slipset, og satte kursen tilbage til udstillings pladsen, hvor han fluks begyndte at flirte med Marte..Jo han er ikke færdig med udstillinger endnu..
Tusind tak til Marie for husly og god forplejning, det var som altid hyggeligt...
 

Fredag den 13/7-2007

Fredag den 13- Ja det lød jo lidt ildevarslende, men vi havde alligevel mod på at tage på udstilling i Tvååker.

Louise med Eddie og Happy og jeg med Coady og Tosca.
Vi skulle i to ringe på samme tid og medens jeg stod og nussede Eddie var de sorte gået igang, ups jeg skulle i ringen som nummer 2, stakkels Coady blev hevet ud redt på det ene forben og trukket ind i ringen, jeg glemte lige der er stropper langs jorden i det nye telt og faldt i dem så lang jeg var..Det var meget vådt så jeg var fyldt med mudder da jeg for sent entrede...
Til dem som syntes jeg så meget muggen ud, da han (underligt nok) ikke vandt, må jeg lige forklare at jeg sidste gang jeg skulle med ham til Sverige kom en hel dag for sent, så jeg var i situationen ikke helt tilfreds med mig selv...
Coady tog det hele med oprejst pande, han er jo også mere interesseret i at vise sig for pigerne, end hvilke bånd han får med hjem..
Og han charmede potientionelle svigermødre og fik mange beundrere (og en kæreste) for sin kompakte krop og helt usædvanlige stride naturligt sorte pels.
Jeg var selv ret forundret over hvor musegrå nogle af ck.hundene var, det er selvfølgeligt dejligt der ikke bliver farvet, men en sort hund skal nu være rimelig sort, og det er altså ikke så svært at se forskel på en naturligt sort hund og en Lorealsort, at man som dommer behøver at se helt bort fra farven.
Nu var jeg urolig for ikke at nå det med Tosca, så jeg løb lidt hurtigt ud, og fik hende vækket og parat..
Det gik fluks meget bedre med hende, jeg synes ellers der var nogle meget lækre tæver imellem, især unghundene var smarte, men Tosca er lidt af en alt eller intet hund.
Fredag var hun alt og som sin mor og mormor blev hun Svensk Champion på den første udstilling i Sverige, og Bedst i Racen.
Takket være de gode og søde fotografer fra Kennel Bouwbear og Kennel Trollschnauzer, vil der om kort tid optræde udstillingsbilleder af Tosca og Coady på siden her..
Eddie fik med handler Marie Johansson (Missike) certifikat begge dage..
Når Louise løfter ham på bordet, er han overbevist om han skal parre og det ændrer hans profil en anelse! 

Onsdag d. 3/7-2007

Endelig kom hestene forbi så det lykkedes at få et par billeder af Tosca, godtnok ikke gjort istand, ej heller redt men det er så svært at tage billeder alene, så man er taknemmelig hvergang det lykkedes, og hun er jo ikke så værst heller ikke med morgenhår!🙃

Søndag d. 1/7 2007

Fighter, der blev undfanget på Bornholm på sidste års udstilling, indtog nu Bornholm for fuld musik, og fik sit 2 certifikat på sin anden udstilling, og blev BIM.
Den venlige dommer forklarede at han var en helt utrolig lækker ung mand og mente lidt ringtræning ville være en god idé, hun beklagede meget, men hans opførsel var altså ikke til store ring. 😎
Kort sagt han var igen en "pest" at vise, ikke til at styre på en hel tønde land, med løbetid i næsen, og fuld af fut, men lækker og showy som bare pokker.
Tævecertifikatet gik til en anden debutant, Jytte og Torben Pinds smarte lille bornholmerpige Chinon's Young Affection, Louise handlede hende smukt, og slog min lille Fanta alias Chinon's Girls Night Out, der også fik ck i unghundeklasse.
Vi blev hentet og bragt og teltet blev slået op og i, og medens vi var i ringen med pigerne, stillede "Pinderne" en super lækker picnic på benene. 
Sikke en dejlig dag.
Efter udstillingen blev vi hentet af min søde veninde Lisbet og kørt til gourmetmiddag i Rø, hvor vi igen blev forkælet og serviceret i alle ender og kanter!
Louises lille løbske BIR-tæve Rosy, blev beundret af søde Lucky, (gårdhund/Cristianiakryds) medens Dværgschnauzerdrengene sang serenader fra burene, så det var en træt bande, der tog hjem med Ystadfærgen kl 20.00.
🤩 Bornholm, 2008 burde blive en dobbeltudstilling.
Vi har brug for mere tid til al den gæstfrihed...Tak...

Mandag d. 25/6-2004

DKCH Chinon's Danish Dynamite har forlovet sig med DKCH KBHV03 Chinon's Peppermint Punch, vi har foreviget deres lille hyrdetime i sækkestolen. Murphy har i forvejen multich Chinon's U-Turn med Pepsis kuldsøster, så jeg er spændt på dette kuld...

Udstilling i Ballerup

Jeg havde 3 hunde tilmeldt..
Fighter debuterede i Unghundeklasse 9 mdr. gammel.
Og fik Certifikatet!
Endda i en meget stærk hanhundeklasse, hvor alle har stået BIR i år..
 
Det var lidt af en udfordring at udstille ham han skulle se alt, opleve alt, men det gik fint, han blev næstbedste han efter Helles Insurgent Black Samba, tillykke Helle, og de fik endda lov til at løbe et par ekstra runder de to alene, så han gjorde det godt den lille..


Fanta Ballerup

Tosca vandt championklassen og fik som den eneste ck.
Hun endte også som 2 bedst i køn..Hun var højløbsk så hendes øre og hale bæring var af og til lidt alternativ!

Desværre havde jeg så, ikke tid til at få Fanta gået varm, og få kontakt til hende, inden det var hendes tur, hun var også løbsk, skulle lige checke et par drenge ud ved ringsiden, under bevægelse, og endte med 1.1.sl.


Alt i alt en god dag....Tillykke til Kirsten med fætter Tyson der også fik 1.1.sl, han kunne også godt lide de løbske, men var en del mere velopdragen!
Tabte kritikkerne og certkort + lille piv..
Hvis de er fundet vil jeg blive meget glad!